Našla peněženku s velkým finančním obnosem, přese všechno se ji ale rozhodla vrátit majiteli. Dostalo se jí odměny

Přestože se žena nacházela ve finanční tísni, nalezené peníze vrátila majiteli. Za její poctivost se jí dostalo nečekané odměny.

peněženka s penězi i Zdroj fotografie: iStock
                   

Přestože poctivých nálezců různých ztracených předmětů, cenností, dokladů či peněz rapidně ubývá, stále existují lidé, kteří bez váhání nalezenou věc odevzdají buď přímo majiteli, nebo příslušným orgánům. Někteří za svou ochotu a poctivost dostanou něco, v co by ani nedoufali. Odměněna byla i mladá žena, která vrátila majiteli ztracenou peněženku s nemalým finančním obnosem.

Peníze vrátila, i když sama neměla na živobytí

Lidé, kteří někde najdou ztracenou peněženku, by ji měli bez váhání vrátit majiteli. Pokud tak neučiní, budou dle informací na webu Policie potrestáni odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti. Bohužel mnoho nálezců tuto skutečnost riskne a cizí peníze, cennosti či věci si ponechají. Jsou totiž přesvědčeni, že se na jejich nepoctivost nepřijde, což se opravdu často stává.

peněženka s penězi

Poctivý nálezce vrátil Pavlovi K. jeho peněženku i s 13 tisíci korun. Když se ukázalo, kdo je onen dobrodinec, odmítl ho odměnit

Prázdná červená peněženka iZdroj fotografie: Depositphotos

Osmadvacetiletá Jessica však naštěstí smýšlela úplně jinak. Když totiž na brazilské ulici našla ležet peněženku, v níž bylo 120 euro, tedy v přepočtu více než 3000 Kč, nepodlehla pokušení a rozhodla se zachovat poctivě. A to i přes to, že neměla práci a nacházela se ve velké finanční tísni. Na sociálních sítích zveřejnila příspěvek, prostřednictvím něhož se snažila vypátrat skutečného majitele peněženky. To se jí také nakonec podařilo, ozval se jí totiž synovec starého pána, který peníze ztratil a nutně je potřeboval.

Poctivost se jí vyplatila

Tím ale příběh nekončí. O Jessicině poctivosti se rychle dozvědělo mnoho internetových uživatelů, mezi nimiž byl i majitel domova důchodců. Naprosto okouzlen její bezúhonností této poctivé mladé dámě nabídl práci. Ti, kteří prokazují takovou integritu, si zaslouží naši důvěru. Naši starší obyvatelé si zaslouží náklonnost, lásku a pozornost a přítomnost čestných lidí, jako je Jessica,“ cituje jeho slova web SantePlusMag.

Hromada starých papírů

Našel peněženku s 250 000 Kč uvnitř a rozhodl se vrátit ji majiteli. Jeho reakce ho ale dostala

peněženka iZdroj fotografie: Depositphotos

Jessica rozhodně nečekala, jaké se jí za její poctivost dostane odměny. Nabídku majitele domova důchodců přijala s velkou radostí, jelikož již delší dobu marně hledala práci. Dívčina štědrost a dobré srdce nezůstaly bez povšimnutí. A i přes to, že Jessica sama neměla peníze, si nedovolila ponechat si cizí majetek. Takto se zachoval i bezdomovec, který, i když měl u sebe pár korun, nalezenou peněženku vrátil. Jak jsme tedy na DámskémDeníku již psali, jeho poctivost mu navždy změnila život.

Jak byste se v případě nálezu peněz zachovali vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
107 lidí právě čte
Zobrazit další články