Smutná zpráva zasáhla Čechy: Do nebe odešel další oblíbený zpěvák

Pouhých několik dní před svým skonem odehrál hudebník koncert a nic nenasvědčovalo tomu, že by měl být poslední. Dokonce se chystal vyrazit na turné.

Úmrtí svíčka a květina i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Hudební svět truchlí. Ve věku 78 let zemřel zpěvák a skladatel J. D. Souther, který byl spoluautorem ikonických skladeb kultovní kapely Eagles. Diváci ho mohou znát také z filmového plátna, kde si zahrál ve westernu Očistec nebo v komedii Moje druhá láska. Objevil se také v seriálech Nashville nebo Thirtysomething. Podle webu Variety zesnul pokojně doma v Novém Mexiku. Příčina úmrtí není známa.

Na svém kontě má proslulé hity slavné kapely

Zesnulý umělec, který byl v roce 2013 uvedený do Síně slávy skladatelů, se narodil v Detroitu. V osmi letech začal hrát na housle a později přešel na bicí, klavír, saxofon, kytaru a klarinet. V šedesátých letech hrál v několika kapelách a začal také skládat pro Eagles. Stal se jedním z hlavních tvůrců jejich repertoáru. Mezi klasické hity, které pro tuto kapelu napsal, patří například New Kid in Town, Best of My Love nebo James Dean.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Q104.3 (@q1043)

Při skládání ikonických skladeb pro Eagles využíval podle listu TheNewYorkTimes i své klasické hudební vzdělání, které bylo ovlivněno také jazzem. Jeho vlastní hudební kroky se ale ubíraly trochu jiným směrem. Pohyboval se na vlně country a na začátku sedmdesátých let vykročil na svou dlouhou sólovou dráhu interpreta. Proslavil se třeba písní You’re Only Lonely.

Hořící

Celebrity oplakávají skon výjimečného zpěváka. V roce 1964 založil jednu z nejpopulárnějších skupin

Objevil se také na stříbrném plátně

Stylu country s prvky rocku zůstal Souther jako skladatel a zpěvák věrný až do konce své bohaté kariéry. Poslední koncert odehrál jen několik dní přes svým odchodem na věčnost a nic nenasvědčovalo tomu, že by nebyl v kondici. Měl také plány do budoucna. Na podzim se podle webu TheHollywoodReporter chystal vyrazit na turné s hudebnicí Karlou Bonoffovou, která rovněž patří mezi veterány jihokalifornské písničkářské scény sedmdesátých let.

zapálené čajové svíčky

Češi oplakávají ztrátu milovaného zpěváka. Jeho nejslavnější hit miluje každý z nás

Kromě muziky se věnoval také herectví. Dostal se k němu ale náhodou. „Skvělí lidé mě požádali, abych byl v jejich filmech. Steven Spielberg, Ed Zwick a Mike Nichols. Není absolutně žádný důvod říkat ne tak kvalitním tvůrcům,“ cituje zesnulého umělce web Variety. Objevil se tak ve filmech Pohlednice z Hollywoodu, Navždy, Očistec, Drama v Pensylvánském dole, Odložený případ nebo v seriálech Thirtysomething či Providence.

Co si myslíte o nečekaném skonu legendárního umělce?

Diskuze Vstoupit do diskuze
85 lidí právě čte
Zobrazit další články