Adam se statečně vrhl do vody, aby zachránil 300kilového medvěda. Drama natočili kolemjdoucí

Statečnost mladého muže je neuvěřitelná. Skočil do vody pro více než třísetkilového tonoucího medvěda a odtáhl jej ke břehu.

Medvěd ve vodě i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Mnoho lidí neváhá riskovat vlastní život za záchranu jiného člověka, někteří jsou dokonce tak stateční a obětaví, že se ochotně vrhnout do nebezpečí, jen aby se pokusili zachránit zvíře v nesnázích. Obvykle lidé pomáhají malým zvířatům, kočkám, psům nebo s pomocí techniky i krávám či koním. Mladý muž z Ameriky překvapil všechny, když se vrhl do vody pro několikaset kilového medvěda.

Odchyt medvěda nešel podle plánu

Když policie přijala oznámení obyvatel rezidenční čtvrti Aligator Point na Floridě ve Spojených státech o uličkami potulujícím se velkém medvědovi, který zde pravděpodobně hledal potravu, vyslali na místo odborníky. Ti na více než třísetkilové zvíře vystřelili z uspávací pistole, přičemž se jim podařilo ho zasáhnout šipkou se silnými sedativy. Situace se však dále nevyvinula podle plánu.

Medvěd černý

Když chtěla nastoupit do auta, všimla si vetřelce: Za volantem seděl skutečný medvěd

medvěd iZdroj fotografie: Depositphotos

Omámený medvěd zamířil přímo do Mexického zálivu, kam se dostal dřív, než začaly uspávací látky účinkovat. Jakmile to zpozoroval mladý biolog Adam, který byl na místě přítomen, uvědomil si, že se zvíře řítí do velkého nebezpečí. Neváhal tedy ani chvíli, svlékl se, zul si boty a vyběhl zvířeti na pomoc. Medvěd už uplaval několik metrů, proto se za ním mladík vydal co nejrychleji. „Chtěl jsem se jen pokusit dostat se před něj a zabránit mu, aby tam plaval a neutopil se,“ cituje slova zachránce Adama web CBSnews.

Dotáhl několikaset kilové zvíře ke břehu

Jednu ruku měl muž pod medvědovou paží, tou druhou se mu snažil držet velkou hlavu nad hladinou, aby se neutopil. Díky nadnášení pro něj nebylo více než 300 kilogramové zvíře tak těžké. Adam si při záchraně šelmy podřel nohy a chodidla, jinak ale neutrpěl žádná jiná zranění. Celé jeho statečné počínání natočili kolemjdoucí, video bylo poté zveřejněno na YouTube, kde si zachránce zasloužil mnoho obdivných komentářů.

Bojový pitbull zachránil batole ze spárů smrti. Popadl ho za jedinou věc, co mohl, a utíkal pryč z hořícího domu

Kdyby Adam neskočil zvířeti na pomoc, rozhodně by se utopilo. Medvěda muž dotáhl ke břehu, kde mu již ostatní pomohli zvíře naložit na nákladní auto. To jej odvezlo do národního parku Osceola poblíž Lake City na Floridě. Adamova statečnost je opravdu obdivuhodná, málokdo by se zachoval jako on. Nejen lidé se však snaží pomoci, totiž i ten nej neočekávanější tvor může zachránit člověka, jak jsme již na Dámském Deníku psali.

Co říkáte na statečnost tohoto muže?

Diskuze Vstoupit do diskuze
117 lidí právě čte
Zobrazit další články