Při rekonstrukci domu po rodičích se propadl do podzemí. Tajná místnost mu otočila život o 180°

Muž věděl, že posledním přáním jeho otce bylo neprodat rodinný dům. Při jeho rekonstrukci ale našel záhadné dveře vedoucí do podzemí.

Stará půda i Zdroj fotografie: Pxhere
                   

Každý by měl být veden k tomu, aby respektoval přání svých rodičů, prarodičů a jiných osob, kterých si váží. I když některá přání mohou být vskutku nevšední a zdánlivě nesplnitelná.

Cti otce svého

Chuck Harris žil se svými rodiči ve starém domě, nejstarším široko daleko. Tato stavba se dědila z generace na generaci, a jak to tak bývá, spíše chátrala, jelikož rekonstrukce je nákladná. Chuck se za toto obydlí do jistého věku styděl, protože děti mu často dávaly najevo, že je méněcenný, protože žije v barabizně. Demolice však nepřicházela v úvahu, protože jeho otec ctil přání svých předků a odmítal nejen dělat zásadní stavební úpravy, ale i částečné práce.

Koupili starý dům, našli v něm tajnou místnost: Děsivé předměty v ní nasvědčují, že zde probíhaly seance

Smutný chlapec iZdroj fotografie: Pxhere
Chuck byl jako mladý často terčem posměchu.

Demolici se přitom staré stavby často nevyhnou, jako například nařízená demolice 300 let starého domu, který musel udělat místo pro rozšíření křižovatky, jak píše web iDnes. Otec kladl Chuckovi na srdce, že dům nesmí nikdy prodat ani zbourat. Když mu bylo 22 let, otec zemřel při autonehodě. Jeho matka jej opustila jen o několik málo měsíců později na srdeční selhání. A Chuck byl bezradný, v domě, který sotva stál.

Tajemné dveře

Mladý muž zůstal sám a prakticky bez finančních prostředků. Byl si vědom, že prodat dům je až poslední řešení, nehledě na fakt, že by za něj velký obnos nedostal. Jako tesař se ale rozhodl pomalu a svépomocí dát domu novou tvář. Pracoval několik let a charakter domu se postupně přetvářel na poměrně hezké bydlení. Pak ale přišla ta osudová chvíle. Trám se propadl do přízemí a poničil část podlahy, kterou musel muž předělat. Při jejím odkrytí ale našel něco, co opravdu nečekal. Malé dveře vedoucí někam do podzemí.

Dělníci našli tajný vzkaz v láhvi, když rekonstruovali školu. Po přečtení 87 let staré prosby mladého vojáka všichni opustili budovu

Stavebník iZdroj fotografie: Pxhere
Všechny stavební úpravy dělal sám.

Podobný objev čekal i tureckého muže, o kterém DámskýDeník psal dříve. Chuck se vydal do malé místnosti a vzal do rukou hadr. Z něj vypadl masivní zlatý prsten. Prohledal celou místnost a našel hned několik šperků, ale také staré šperkařské náčiní. To patřilo jeho dědečkovi, který se živil jako zlatník. Všechny cennosti prodal a obdržel opravdu pěknou sumu peněz. Rekonstrukce se tak výrazně urychlila, a když přemýšlel, co s domem, rozhodl se z něj udělat muzeum.

Muzeum láká návštěvníky

V dnešní době se jedná o atraktivitu dané oblasti lákající mnoho turistů. Chuck je rád, že dodržel slovo a dům nemusel prodat, a má radost z každé drobnosti, která do muzea přibude. Velmi jej to naplňuje, podobně jako modeláře, který celý život zasvětil svému koníčku a vytváří modely Ferrari v měřítku 1:6, píše web Novinky.

Jak byste s takovým domem naložili vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
78 lidí právě čte
Autor článku

Hana Tvrdá

Zobrazit další články