Svět country muziky se zahalil do smutku. Zemřel zpěvák, kterého zbožňovali fanoušci na celém světě

Populární hudebník, jehož písničky si rádi pobrukují nejen jeho příznivci, odešel na onen svět téměř přesně jednadvacet let poté, co zesnul jeho hvězdný bratr.

Kytara i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Hudební fanoušci truchlí. Ve věku 84 let navždy odešel country zpěvák Tommy Cash, který byl mladším bratrem populárnějšího Johnnyho Cashe. Hudebník zemřel 13. září. Příčina jeho smrti nebyla zveřejněna. Smutnou zprávu oznámilo na sociálních sítích muzeum v Nashvillu v americkém státě Tennessee. „Se zármutkem oznamujeme, že svět ztratil jasné světlo, když zemřel Tommy Cash,“ začínal příspěvek na Instagramu.

Po škole narukoval k armádě

Zakladatel muzea Johnnyho Cashe Bill Miller ve svém prohlášení napsal, že se se zesnulým hudebníkem přátelil přes půl století. „Ztratil jsem velmi drahého přítele. Znal jsem ho více než 50 let. Tommy Cash byl věrným podporovatelem muzea, velmi milovaným členem naší širší rodiny a také velmi respektovaným hudebníkem. Tento skvělý muž bude hluboce chybět svým přátelům a mnoha věrným fanouškům po celém světě,“ uvedl Miller.

Zesnulý hudebník odešel na věčnost pouhý den po 21. výročí úmrtí svého o osm let staršího bratra Johnnyho. Podle webu People ikona country hudby zemřela 12. září 2003 ve věku 71 let na komplikace spojené s cukrovkou. Tommy se narodil 5. dubna 1940 ve městě Dyess ve státě Arkansas jako nejmladší ze sedmi sourozenců. Po střední škole narukoval do armády a pracoval jako DJ pro rozhlasovou síť ozbrojených sil.

Hořící svíčky ve tmě

Čechy milovaný zpěvák se na nás bude dívat už jen shora. Obrovskou tragédii nedokáží pochopit blízcí ani kolegové ze showbyznysu

Spolupracoval s country velikány

Stejně jako jeho starší bratr se pak vrhnul na hudební dráhu a stal se countryovým umělcem. Na začátku své kariéry spolupracoval Tommy s takovými velikány, jako je třeba hitmaker Hank Williams Jr. První nahrávací smlouvu podepsal v roce 1965. O tři roky později vydal album The Sounds of Goodbye. Jako hudebník pak vystupoval dlouhá desetiletí.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Johnny Cash Museum (@cashmuseum)

Hořící

Celebrity oplakávají skon výjimečného zpěváka. V roce 1964 založil jednu z nejpopulárnějších skupin

Mezi jeho největší hity patří skladba Six White Horses z roku 1969. Věnována byla památce Johna F. Kennedyho, Roberta F. Kennedyho a Martina Luthera Kinga. Popularitu i uznání fanoušků si získal i písněmi Rise and Shine, One Song Away nebo třeba I Didn’t Walk the Line, napsal server Variety. Se svým slavnějším bratrem spolupracoval zesnulý country hudebník na songu Guess Things Happen That Way z roku 1990.

Co říkáte na úmrtí country zpěváka?

Diskuze Vstoupit do diskuze
102 lidí právě čte
Zobrazit další články