Co se stane s duší člověka 3, 9 a 40 dní poté, co člověk odejde na onen svět

Pokud patříte ke skeptikům a domníváte se, že se smrtí všechno končí, zbystřete. Už před sto lety americký lékař zjistil, že duše existuje, a dokonce se mu ji podařilo zvážit.

Muž jde po schodech do nebe i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Každý si pravděpodobně alespoň jednou v životě položí otázku, co bude následovat, až zemře a kam se poděje jeho duše. A pokud existuje posmrtný život, bude muset projít nějakými zkouškami a překonat překážky, aby našla klid? Existuje celá řada příběhů vysvětlujících, kam bude putovat a co se s ní stane. Tradují se v lidových báchorkách i náboženské literatuře. Klíčový je třetí, devátý a čtyřicátý den po smrti.

Podle lékaře váží lidská duše 21 gramů

Lidská duše existuje a váží 21 gramů. K takovému závěru došel už v roce 1907 lékař Duncan MacDougall z Massachusetts. Nešlo mu do hlavy, že nebožtíci jsou lehčí než živí lidé, a tak provedl sérii neobvyklých experimentů. Podle webu DiscoverMagazine sestavil postel vybavenou citlivou sadou paprskových vah a přesvědčil řadu nevyléčitelně nemocných pacientů, aby si na ni lehli v posledních chvílích svých životů.

V rámci svého výzkumu zaznamenával řadu parametrů, včetně změny hmotnosti pacienta, ke které došlo kolem okamžiku posledního výdechu. Do svých výpočtů následně dokonce zahrnul i ztráty tělesných tekutin a plynů, jako je kyslík a dusík, ke kterým při úmrtí dochází, a došel k zajímavému závěru. Lidská duše podle nich váží tři čtvrtiny unce, což je právě oněch 21 gramů.

Jak zjistíte, zda vás navštěvují duše zemřelých? V určitém případě vás nechtějí jen kontaktovat, ale prosí o pomoc

Devátý den se duše připojí k andělům

Podle pravoslavné církve duše zemřelého také existuje a je nesmrtelná. První dva dny ještě zůstává na zemi. Třetí den se koná pohřební obřad, při kterém se pozůstalí modlí za to, aby před Bohem byly duši zemřelého odpuštěny jeho hříchy. Devátý den se vzpomíná na devět těl andělů, aby se k nim duše zemřelého mohla připojit. Pak si uvědomí, že vstoupila do jiného světa, zříká se všeho, co ji poutá k pozemské existenci, a činí první kroky na zcela nové cestě.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Indiánský horoskop prozradí hluboká tajemství a odhalí, jací uvnitř duše opravdu jste. Pozor na to, co skrýváte

Důležitý je také čtyřicátý den, napsal server Filantropikum. Tehdy se má totiž duše zemřelého objevit před Bohem, který rozhodne o jejím osudu. Nikdo přesně neví, jak tento soud probíhá a co duši čeká, ale církev učí, že probíhá spravedlivě. Hodné duše, které žily na Zemi pokorně a konaly dobré skutky, pravděpodobně vstoupí do nebe mezi anděly. Hříšníci zase skončí v pekle mezi démony.  

Co si myslíte o tom, že duše je nesmrtelná?

Diskuze Vstoupit do diskuze
79 lidí právě čte
Zobrazit další články