Lékaři se spletli v diagnóze, teď už je na léčbu pozdě: Řekli jí, že má hemeroidy. Ve skutečnosti to byla rakovina

Lékaři ji ujistili, že příčinou krve ve stolici jsou hemeroidy. Když se ale její problémy zhoršily, ukázalo se, že ve skutečnosti trpí velmi vážnou nemocí.

Onkogenní pacientka i Zdroj fotografie: iStock
                   

Bohužel nikdo není neomylný. Když se ale splete lékař, může to mít fatální následky. Příběh ženy, jíž lékaři mylně diagnostikovali hemeroidy, zasáhl miliony lidí po celém světě. Přestože se na její vážnou nemoc přišlo příliš pozdě, stala se velkou inspirací pro ostatní, kteří taktéž trpí těžkou a v mnoha případech nevyléčitelnou chorobou. Ve svém videu varuje ostatní.

Místo hemeroidů měla rakovinu

Jill MacDonald byla aktivně žijící mladá žena. Ráda sportovala, snažila se jíst zdravou a vyváženou stravu. Proto by ji nikdy nenapadlo, že by mohla mít jakékoli zdravotní problémy. Když ale začala mít potíže se spánkem a pociťovala nadměrné noční pocení, uvědomila si, že je něco špatně. Jakmile se k těmto nepříjemnostem přidaly ještě bolesti břicha, zažívací potíže a krev ve stolici, rozhodla se vyhledat lékaře.

Tiché příznaky rakoviny jater, které je nutné rozeznat dříve, než bude příliš pozdě

Onkologicky nemocná dívka iZdroj fotografie: Depositphotos

Ten ji vyšetřil a oznámil jí, že se není čeho bát. Krev přisoudil hemeroidům a na problémy se spánkem jí předepsal léky. Když je však začala užívat, pociťovala bolest v oblasti jater, a tak se k lékaři vrátila. Až detailnější vyšetření odhalilo skutečný původ jejích problémů. Jill byla diagnostikována rakovina tlustého střeva ve čtvrtém stádiu. Od té doby žena podstoupila několik operací, při nichž jí byla odstraněna část střeva i jater a děloha. Má za sebou nespočet chemoterapií a ozařování. „Není nepravděpodobné, že mě rakovina zabije,“ řekla webu DailyMail.

Její vyhlídky na uzdravení jsou téměř nulové

Jill je přesvědčená o tom, že lékaři její příznaky ignorovali především kvůli věku a aktivnímu a zdravému stylu života. V tuto chvíli se již blíží konec možnosti léčby, a to především kvůli možnému selhání jater, pro něž je tento typ léčení toxický. Tato žena se díky své bojovnosti a odhodlání stala velkou inspirací pro mnoho nemocných lidí. Ve videu zveřejněném na YouTube radí ostatním, aby poslouchali své tělo a jakýmkoliv signálům věnovali pozornost.

umírající

Žena zemřela den poté, co ji přijali do nemocnice. Její ošetřující lékař si spletl příznaky rakoviny s poblázněnými hormony

Přestože jsou Jilliny vyhlídky na budoucnost velmi nejasné a šance na přežití jsou téměř mizivé, neztrácí žena optimismus a smysl pro humor. Snaží se užít si každý den svého života, jelikož neví, kdy přijde ten poslední. Doufá, že si její varování před ignorací symptomů vezmou lidé k srdci. Totiž i ten nejméně nápadný příznak může značit velký problém, před čímž varuje i matka malého chlapce, o jehož vážné diagnóze jsme se na DámskémDeníku již zmiňovali.

Jak moc posloucháte své tělo vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
50 lidí právě čte
Zobrazit další články