Ani po 4 letech nepřestal doufat, že jednou najde svého ztraceného psího kamaráda. Pak jako by se stal zázrak

Ačkoli Michael po svém ztraceném čtyřnohém příteli bez únavy pátral dlouhé 4 roky, je to příběh se šťastným zakončením.

Pes sedí i Zdroj fotografie: Piqsels
                   

Ztráta blízké spřízněné duše je vždy velkou ránou, se kterou se člověk jen těžko vyrovnává. Své o tom ví také Michael Joy, bývalý americký vojenský lékař, jenž musel čelit nejhorší noční můře, kterou si majitel psa může jen těžko představit. Tento příběh má naštěstí dobrý konec, ale to jen díky jeho neutichající touze znovu najít ztraceného přítele.

Psi mají šestý smysl

Psi jsou jedinečná zvířata. Nejenže bývají empatičtí, žijí v absolutní oddanosti svému páníčkovi, kterého bezmezně milují. Je-li toto pouto oboustranné, máte jistotu opravdového přátelství na mnoho let. Další výhodou je také fakt, že pes žije v dokonalé symbióze nejen s jednotlivcem, ale také se skupinou. Může tak prozářit šedé a jednotvárné dny osamocené osobě nebo být studnicí her a skvělých nápadů pro aktivní rodinu.

Hlava amerického stafordšírského teriéra

Chtěl ukončit svůj život, jeho pes mu v tom ale zabránil. „Tohle je důkaz, že zvířata jsou chytřejší, než si myslíme“

Michael Joy’s dog Sam disappeared in 2016 in Georgia. He vowed never to give up looking for him – and on April 2, he got a call: Sam was finally found on the streets of Ohio.

Posted by 11Alive on Saturday, May 8, 2021

Existuje mnoho případů, ve kterých právě čtyřnohý hrdina hraje prim. DámskýDeník například informoval o tom, jak pes dokázal najít miminko pohozené mezi odpadky. Svým činem jej zachránil před jistou smrtí. „Mají neuvěřitelně dobrý čich a pud sebezáchovy. Za mě jsou psi nejlepšími a nejoddanějšími domácími mazlíčky,“ napsal nám pan Marek S. z Byšic.

Hledali se roky

Michael měl tehdy, v roce 2016, celkem 3 psy. Jedním z nich byl i Sam. Zrovna se chystali na delší cestu a vše bylo zabaleno, když se psi vydali po stopě. Zpět se ale vrátili jen 2 z nich. „Jezdil jsem po okolí a hledal, i v útulcích,“ řekl Michael pro deník NewsChannel5. Své snažení ale po velmi dlouhou dobu nevzdával. Lepil plakáty, ptal se, mluvil s lidmi z blízkého i vzdálenějšího okolí, zkrátka dělal vše pro to, aby se Sam našel. Po čase ale jeho rodina musela kraj opustit a přemístit se do Tennessee. Svůj boj však nevzdával.

Chcete vědět, jak vám váš pes vyjadřuje svou lásku? Některé způsoby vás překvapí

Po dlouhých 4 letech mu volali z útulku v Clevelandu. Michael tomu nemohl uvěřit, vždyť to bylo téměř 1200 km od původního bydliště. Pomocí integrovaného čipu však jasně identifikovali, že se jedná o Sama, píše web Cleveland. Michael byl nadšený a ihned si pro něj i s rodinou jel. I přes prvotní obavu, že si jej nebude miláček pamatovat, se na shledání nesmírně těšil. Setkání po tolika letech bylo plné emocí a slz. Sam a Michael se našli.

Jaký je váš vztah k psům?

Diskuze Vstoupit do diskuze
77 lidí právě čte
Autor článku

Hana Tvrdá

Zobrazit další články