Zaměstnanec KFC dostal odměnu 250 000 Kč za to, s jakým nasazením pracuje. Nikdo lepší snad ani neexistuje

Být v práci pilný, dochvilný a profesionální se zkrátka vyplácí. Americký zaměstnanec známého řetězce ví, jak ty nejlepší odměnit.

i Zdroj fotografie: Donald Trung Quoc Don / Creative Commons / CC BY-SA
                   

Každý, kdo chodí do práce, ví, že to není vždy snadné. Jen hrstka lidí má to štěstí, že dělá práci, která je zároveň jejich obrovským koníčkem, a ráno se jim tak z postele vstává mnohem lépe než těm, kteří berou práci pouze jako způsob zisku finančních prostředků. Bez peněz se ale člověk neobejde. Velmi dobrou možností zaměstnavatele, jak podnítit dobrý pracovní výkon svých zaměstnanců, jsou benefity. Například formou odměny.

Benefity nejsou standard

Jsou lidé, kteří už své malé ratolesti vedou k finanční gramotnosti a odměňují je za práci, jak DámskýDeník psal dříve. Naprostá většina lidí se ale učí věcem za pochodu. Firemní benefity, tedy výhody, které za svou práci nad rámec dohodnuté mzdy či platu dostává, jsou v dnešní době velmi chtěné. Mezi ty nejčastější patří 5týdenní dovolená, notebook či telefon, firemní vůz či slevy na sport. Web iDnes informuje také o nestandardních benefitech, mezi které se řadí péče o vůz, volné pátky, stomatologická či veterinární péče a ochrana duševního zdraví.

Oblékněte se na pracovní pohovor tak, abyste dostatečně zapůsobili

Žena u zubaře iZdroj fotografie: Piqsels
Mezi některé zaměstnanecké benefity patří i péče o zuby.

„Pracuji v IT firmě, telefon a notebook je tedy samozřejmostí, potřebuji je k výkonu práce. Máme ale i 3 sickdays, týden dovolené navíc a zdarma různá školení. Vím ale, že spousta kamarádů nemá vůbec žádné zaměstnanecké výhody,“ napsal pan Michal T. z Prahy.

Peněžní odměna snů

V USA je forma odměňování nastavená trochu jinak než v České republice. Obzvláště pak ve velkých řetězcích se vyhlašuje například zaměstnanec měsíce, který dostane finanční odměnu. Má to tak motivovat i ostatní spolupracovníky k lepším výkonům. Jedním z nejznámějších fastfoodových řetězců je KFC, které má četné zastoupení i v České republice. A úspěšně, dle deníku Forbes se v roce 2023 zvýšil meziroční zisk o 43 %. Zvláštní bonus ve výši 10 000 $, v přepočtu tedy asi 250 000 Kč, získal Khoory Booz za mimořádné pracovní nasazení.

Recept na dokonalé kuře jako z KFC. Tento trik zajistí tu správnou křupavost

Vedoucí pobočky ve městě Macon, Christina Bradyová, je velmi potěšena. Sama říká, že Khoory zde pracuje už velmi dlouho, jeho práce je kvalitní, nikdy neměl s nikým konflikt a vždy přišel do práce. Sám Khoory uznává, že kromě rodiny, kterou má doma, má tu druhou právě v práci, ve které je velmi spokojený. Je iniciativní, pečlivý a profesionální.

Jaké benefity máte v zaměstnání vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
137 lidí právě čte
Autor článku

Hana Tvrdá

Zobrazit další články