Když holčička zjistila, že se kvůli vozíčku nemůže zúčastnit výletu, propukla v pláč. Její učitel to ale nenechal jen tak

Desetiletá školačka chtěla být během výletu do národního parku se svými kamarády. Její hendikep to ale znemožňoval. Na vozíku by se do složitého terénu nedostala.

Mladá žena na invalidním vozíku i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Studenti potkají na své cestě za vzděláním spoustu učitelů, ale jen na hrstku z nich vzpomínají až do konce života. Jejich přístup je totiž obdivuhodný. Nevnímají totiž svou profesi jen jako práci, ale berou ji jako poslání a pro své studenty dělají mnohem víc, než by museli. Jedním z nich je i kantor, kterého nenechala lhostejným představa, že by jedna z jeho žaček nejela na školní výlet. Udělal něco, co zaslouží respekt.

Na školní výlet holčička jet nemohla

Desetiletá holčička Ryan Neighborsová z Louisville v americkém státě Kentucky se narodila s rozštěpem páteře. Podle webu DailyMail podstoupila už 38 operací a je upoutaná na invalidní vozík. Svým hendikepem se ale nenechává omezovat. Tančí, hraje golf nebo se účastní módních přehlídek. Činorodá dívka se prostě snaží dělat všechno jako její zdraví vrstevníci.

Malá holčička se učí ve škole iZdroj fotografie: Freepik

Když ale její třída jela před časem na školní výlet do státního parku Falls of the Ohio, hrozilo, že bude muset zůstat doma. Terén u vodopádů, kam děti mířily, je velmi členitý a poměrně náročný. Pravděpodobnost, že by se tam Ryan mohla nějak dostat na svém vozíčku, byla nulová. V očích dívky se objevily slzy, když se dozvěděla, že se spolužáky nikam jet nemůže.

Učitel vykládá látku u tabule

Učitel uchvátil celý svět svou laskavostí. Internet obletělo video o tom, co během vyučování udělal

Empatický učitel ji nosil na zádech

Nebylo to totiž poprvé, co byla vyloučená z aktivit svých spolužáků a musela mít nějaký náhradní program s maminkou. Jenže tentokrát to bylo jinak. Zasáhl totiž její učitel Jim Freeman. To, co udělal, je obdivuhodné. „Ryan nechce, abych kolem ní pořád poletovala já. Chce se bavit se svými kamarády,“ svěřila se matka malé žačky Shelly Kingová serveru GMA.

Teacher carries a 10-year-old with spina bifida so she could enjoy her field trip.

A Teacher carries a 10-year-old with spina bifida so she could enjoy her field trip.

Zveřejnil(a) The National Desk – TND dne Středa 25. září 2019

Kvůli barvosleposti byl 12letý žák celý život vyloučený z kolektivu. Jeho učitel se na to nemohl dívat a rozhodl se zakročit

Učitel se nabídl, že během výletu bude holčičku nosit na zádech ve speciálním postroji. „Ryan má vždy úsměv na tváři. To na ní všichni milujeme a zbožňujeme. Trocha mého času a úsilí navíc pro ni může znamenat hodně. Zážitek, na který bude dlouho vzpomínat,“ řekl Freeman. Matku dívky jeho krásné gesto i to, jak se pečlivě staral o to, aby byla holčička v batohu správně nošená, neuvěřitelně dojalo.

Co říkáte na to, co učitel udělal?

Diskuze Vstoupit do diskuze
150 lidí právě čte
Zobrazit další články