Důkaz, že lidé s dobrým srdcem ještě existují: Zaměstnanci nádraží se rozhodli pomoct opuštěným pejskům

Zaměstnanci autobusového nádraží ukázali, že mají vskutku dobré srdce. Rozhodli se ochránit toulavé psy před zimou.

Pes leží na ulici i Zdroj fotografie: Piqsels
                   

Psi jsou pro člověka nejlepšími přáteli. Alespoň to tak bývá, pokud mají milující domov, zázemí, teplo, jídlo a péči. Mnoho čtyřnohých chlupáčů ale takové štěstí zdaleka nemá a končí tak z rozličných důvodů opuštěni na ulici. Někteří z nich ale i v tomto neštěstí najdou opravdové štěstí, a to když narazí na dobré duše, které se o ně starají.

Zaměstnanci nádraží s velkým srdcem

Jsou lidé, kteří mají opravdu srdce na pravém místě a není jim osud jiných, ať už lidí, či zvířat, lhostejný. Brazilské město Curitiba leží v severní části státu a noci zde mohou být opravdu chladné. Zaměstnancům místního autobusového nádraží se zželelo 3 mladých pejsků, kteří byli očividně zcela opuštěni a rozhodli se zakročit. Použili vyřazené pneumatiky a staré deky, ze kterých vytvořili útulné a hlavně teplé pelíšky, informuje web PrensaLibre.

piano

Za klavír na vlakovém nádraží usedli 3 muži. Ihned se kolem nich sešel dav, který je nadšeně sledoval

Posted by Cachorro Perdido em Curitiba on Wednesday, January 13, 2021

Pejsky pojmenovali podle webu DailyMail Max, Pitoco a Zoinho. Psi dostávají vodu, ale i jídlo a nutno říci, že se večer co večer vrací. Našli totiž svým způsobem domov, po kterém tolik toužili. Iniciativa zaměstnanců se stala virální záležitostí a lidé rozhodně nejsou lhostejní. Naopak, požadují od místních úřadů a příslušných orgánů řešení, jelikož toulavých psů bez možnosti umístění do vhodného domova je v tomto městě mnoho.

Lidé bijí na poplach

Běžní obyvatele burcují úřady, aby aktivněji podporovali a propagovali adopci toulavých psů a vytvářeli útulky, kde by o ně bylo postaráno. I DámskýDeník nedávno informoval o speciálním útulku, kde se psi mají opravdu nezvykle dobře. Nejsou zde žádné klece, ale psi mohou po celý den volně běhat a hrát si, případně odpočívat. „Takhle by měly vypadat všechny útulky, i když chápu, že to často není reálné,“ napsala naše čtenářka paní Martina L. ze Slaného.

Smutný pohled king charles španela

V parku se našel opuštěný pes. Majitel u něj nechal i pelíšek a hračky, v útulku si to nedokáží vysvětlit

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Mèo La Liếm (@meolaliem)

Psi jsou nesmírně sociální tvorové, kteří vyžadují pozornost a péči. Je dobře, že brazilští zaměstnanci autobusového nádraží svým vstřícným krokem rozpoutali debatu, která, doufejme, bude mít efektivní řešení, jak se o toulavé psy postarat.

Jak byste podpořili toulavé tlapičky vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
122 lidí právě čte
Autor článku

Hana Tvrdá

Zobrazit další články