Její milovanou čivavu někdo před 9 lety unesl a pátrání nepřineslo výsledky. Teď se po letech znovu setkaly

Majitelce se nezbedný chlupáč ztratil, když nepozorovaně proklouznul ze zahrady a vydal se poznávat okolí. Po letech marného hledání všechno změnila jedna e-mailová zpráva.

Detail hlavy bílé čivavy i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Jakmile se domácí mazlíček ztratí nebo zaběhne, prožívá jeho majitel skličující chvíle. Dokud svého chlupáče nenajde, prostě se nemůže nepříjemných pocitů zbavit. Panička malé čivavy, po které se zničehonic slehla zem, si na opětovné shledání musela počkat hodně dlouhou dobu. Celých devět let ale nepřestávala doufat, že svého mazlíčka najde. Intenzivně po něm pátrala, i když její pokusy byly marné. Až nedávno se na ni usmálo štěstí.

Letité pátrání nepřinášelo žádné výsledky

Když se kříženec čivavy jménem Gizmo v roce 2015 ztratil, žila Judith Monarrezová s rodiči na jihozápadě amerického Las Vegas. Vyjma nezbedného malého chlupáče měla ještě další dva psy. Jenže jednoho dne se jim podařilo vyklouznout ze zahrady a vydali se na průzkum okolního světa. S pomocí sousedky se zaskočené majitelce podařilo dva z nich najít a odvést je domů.

Ale dvouletý Gizma jako by se do země propadl. Podle serveru UPI navíc Monarrezové sousedka tvrdila, že viděla, jak malého křížence někdo sebral a odvezl. Zoufalá žena se nehodlala smířit s tím, že by svého chlupáče už nikdy neviděla. Intenzivně po něm pátrala a na sociálních sítích založila skupinu, která měla s hledáním pomoci. Jenže roky plynuly a žádnou relevantní stopu po zmizelém mazlíčkovi neměla.

Pes husky v přírodě

Ztracený pejsek Majky se našel neuvěřitelných 386 km od domova. Jeho reakce při shledání s rodinou vás dostane

Zpráva od veterináře ji rozplakala

Všechno se změnilo před pár týdny. Monarrezová našla ve své e-mailové schránce zprávu od veterinářů z nedalekého města Henderson. Když ji četla, nemohla uvěřit vlastním očím. Její devět let pohřešovaný pejsek se našel živý. Zhroutila se na podlahu v kuchyni a usedavě plakala dlouhé minuty. Na kliniku psa přinesla neznámá žena, která ho pravidelně vídala potulovat se v okolí svého bydliště. Dva měsíce se ho snažila odchytit.

Páníčka a psa rozdělilo ničivé tornádo. Emotivní moment shledání byl zaznamenán na video

Veterinářům zachránkyně řekla, že by si psa nechala. Jenže chlupáč měl mikročip a ukázalo se, že jde o dnes již jedenáctiletého Gizmu. „I když na první pohled vypadal jinak, když jsem se mu podívala do očí, okamžitě jsem věděla, že je to on. Jakmile jsem řekla jeho jméno, naklonil hlavu a nespustil ze mě oči,“ cituje Monarrezovou web NBC. Pejsek asi žil na ulici, což se na něm podepsalo. Je velmi bázlivý, kulhá, má vážně infikované oči a chybí mu některé zuby. Podle majitelky je teď nejdůležitější, aby se uzdravil.

Co říkáte na to, že se pejsek našel po tak dlouhé době?

Diskuze Vstoupit do diskuze
94 lidí právě čte
Zobrazit další články