U vody se našel opuštěný kočárek. Uvnitř byl kromě miminka i vzkaz od jeho matky

Nechat kočárek bez dozoru může vyústit ve velmi nepříjemnou situaci. Žena si toho ale nebyla vědoma.

Žena s kočárkem na pláži i Zdroj fotografie: Piqsels
                   

Kočárek je úžasný vynález, který ocení každá maminka, ať už novopečená či ta starající se o vícero dětí. Slouží jako pojízdná postýlka, kde může miminko spinkat, a maminka si tak vyřídí vše potřebné. Děti lehce starší mohou pomalu, ale jistě objevovat krásy oblohy, různých barev a zvuků, které příroda přináší, a objevovat stále nové podněty, které jejich mysl nejen rozvíjí, ale také zaměstnávají. Maminky se ale často potýkají s určitým nešvarem, při kterém se sice mnohdy nic nestane, ale mohou dopadnout i velmi nešťastně.

Opuštěný kočárek budí pozornost

Dítě v poklidu usne, a i maminka tak má možnost na chvíli vypnout a věnovat se sama sobě. Je dokázáno, že spaní na čerstvém vzduchu je zdravé pro každého, miminka nevyjímaje. Ať už matka využije této vzácné chvíle k procházce přírodou, vypití kávy či pochůzce, kočárek by rozhodně neměl nikdy zůstat bez dozoru. „Já bych měla strach nechat spící dítě v kočárku třeba před obchodem, lidé jsou různí,“ napsala paní Monika L. z Ostravy.

Matka pravidelně nechávala kočárek u schodiště před bytem. Nespokojení sousedé se jí pomstili psími exkrementy

Opuštěný kočárek večer iZdroj fotografie: Piqsels

Únosy malých dětí kočárku bývají dle webu Lidovky nejméně časté, ale o to závažnější. Často jsou uneseny ženami, které samy dítě mít nemohou a velmi po něm touží, případně těmi, které jsou psychicky narušené a jsou si jisté, že dítě patří jim. Takový případ se stal v roce 2023 i v České republice. Žena nebyla schopna vysvětlit, proč chtěla poklidně spící dítě v kočárku odvézt z areálu nemocnice v Jablonci nad Nisou. Bezdomovkyni v tom zabránil pracovník místní recepce, který matku znal od vidění, uvedl web iDnes.

I maminky kávu potřebují

Polské pláže jsou stále více oblíbené a vyhledávané, a to i rodinami s dětmi. Výjev v podobě zcela opuštěného kočárku se spícím chlapečkem uvnitř šokoval lidi na pláži. Jeho maminka nechala uvnitř vzkaz s tím, že si pouze na chvíli odskočila vypít kávu a syna rozhodně opustit nechce, a žádala, aby jej nechali případně v klidu spinkat. Aktivní spoluobčané ale neváhali a zavolali policii, která ženu konfrontovala.

Až 49 % Čechů pije kávu několikrát denně: Známý lékař odhaluje šokující pravdu o tomto zvyku

Žena pije kávu a čte knihu iZdroj fotografie: Piqsels

Ta si ale vůbec nebyla vědoma chyby. Na kočárek prý z nedaleké kavárny viděla. Poté, co policisté odešli, si šla kávu v klidu dopít. Nepoučila se a snad se jí tento úkon v budoucnu opravdu nevymstí. V létě je nutné mít kočárek stále pod dohledem už jenom s ohledem na přehřátí malého organismu. Vůbec nejhorší je zajistit stín pomocí látkové pleny, jak DámskýDeník psal.

Diskuze Vstoupit do diskuze
128 lidí právě čte
Autor článku

Hana Tvrdá

Zobrazit další články