Herec Jan Potměšil přiznal, že ho trápí vážné zdravotní problémy: Ztrácí váhu i paměť a dokonce skončil na přístrojích

Český herec, který je už roky upoután na invalidní vozík, nyní čelí hned několika vážným zdravotním problémům.

Jan Potměšil i Zdroj fotografie: Nextfoto
                   

Oblíbený filmový a divadelní herec se nyní potýká s vážnými zdravotními problémy. Přiznal se k nim poté, co okolí začalo spekulovat a diskutovat o jeho rychlém úbytku váhy. Veřejnost tak měla konečně možnost zjistit více o jeho zdravotním stavu a léčbě, kterou byl nucen od konce loňského roku podstupovat. Nyní se snad ale už blýská na lepší časy.

Herec zmínil důvod svého drastického hubnutí

Osmapadesátiletý Jan Potměšil se poprvé objevil před kamerou již ve svých osmi letech, a to v cyklu příběhů Bakaláři. Po vystudování herectví dokázal, že má skutečný talent. Divákům se vryl do paměti především svou rolí Jíry v pohádce O princezně Jasněnce a létajícím ševci, ovšem ukázal, že umí zahrát i drama, když přesvědčivě ztvárnil role ve filmech Bony a klid a Proč?.

A v herectví mu nezabránila ani autonehoda, při níž utrpěl poškození páteře, což jej již pravděpodobně doživotně upoutalo na invalidní vozík. Potměšil ale i přesto nadále hraje v divadle, což jej naplňuje. V poslední době si však nešlo nevšimnout jeho výrazné ztráty hmotnosti, kterou většina lidí přisuzovala hercovým zdravotním problémům, což také potvrdil. Jak totiž píše i web CNNiPrima, Potměšil na konci loňského roku podstoupil zákrok v pražském IKEMu.

Několik týdnů byl hospitalizován v IKEMu

„Asi čtrnáct dní si vůbec nepamatuji, byl jsem na přístrojích, ale naštěstí to dobře dopadlo,“ cituje hercova slova web eXtra. Potměšil se dále svěřil, že čelil problémům se srdcem, k čemuž se poté přidaly i potíže se žlučníkem, kvůli čemuž je nucen držet přísnou dietu. Po celou dobu hospitalizace a následné léčby mu byla oporou jeho manželka, se kterou i přes nesnáze neztratili smysl pro humor. Společně mají dva syny, na které mohou být po právu pyšní.

Jan Potměšil iZdroj fotografie: Nextfoto

Přestože mu lékař doporučil operaci žlučníku, herec se zákroku velmi brání. Je totiž rád, že se dal konečně zase nějakým způsobem dohromady, i tak ale musí odpočívat a co nejvíce ležet. Lékaři jej však chválí, jelikož dle jejich slov dělá velké pokroky. Na veřejnosti se Potměšil nijak zvlášť neukazuje, pohřeb svého kolegy a kamaráda Jana Kačera, o jehož smrti jsme vás na DámskémDeníku informovali, si rozhodně nemohl dovolit nechat ujít.

V jaké roli se vám Jan Potměšil líbil?

Diskuze Vstoupit do diskuze
122 lidí právě čte
Zobrazit další články