Kněz na pohřbu omdlel, když uslyšel zvuky vycházející z rakve. Rodina je přesvědčena, že zasáhl Bůh

Infarktem kněze skončil smuteční obřad poté, co se podíval do rakve, z níž vycházely podivné zvuky.

rakev
                   

Mezi nejděsivější představy rozhodně patří probuzení v rakvi zasypané hlínou. Díky moderním technologiím a přístrojům již prakticky nehrozí, že by byl člověk pohřben zaživa, kdysi k tomu ale docházelo velmi často. A jak se nedávno ukázalo, může se to stát i v dnešní době. Stačí jen nepozornost lékaře a lehce dojde k tragédii, která změní život nejednomu člověku.

Rakve se zvonečkem

V minulosti patřilo mezi časté lidské fobie právě pohřbení zaživa. Tehdejší lékaři totiž nedokázali jistě poznat, zda je člověk skutečně mrtev, či nikoli. Proto nebylo neobvyklé, když se nebožtík probral v rakvi při obřadu či hůře již pod zemí. Kvůli tomu se začaly vyrábět speciální rakve se signalizačním mechanismem. Dle webu StoPlusJednička měly zabudovaný zvonek, aby tak probuzený nebožtík mohl zalarmovat hrobníka, že je vlastně stále naživu.

V dnešní době již ale existuje velké množství přístrojů, díky nimž si lékaři ověří svou domněnku o tom, že je člověk skutečně mrtvý. Jak se ale ukázalo, ne vždy se dá na obojí spoléhat. Dokazuje to příběh běloruské rodiny, která zažila skutečné peklo.

Lékař ji prohlásil za mrtvou

Když mladá žena doprovodila jedno ze svých dětí do školy a s druhým se vydala domů, udělalo se jí slabo. Koupila si tedy jídlo a džus, jelikož si myslela, že je to z nedostatku potravy. Bohužel ale po chvíli omdlela, přičemž jí na zem spadl džus ve skleněné láhvi a ta se rozbila. Žena na ni upadla a vážně se zranila. Po převozu do nemocnice lékaři zjistili, že je velmi nemocná a potřebuje transfuzi. Při zákroku ale došlo k silným křečím, při nichž se pacientce zastavilo srdce. Na základě záznamů z přístrojů a samotného ohledání těla byl lékař nucen konstatovat smrt.

pohřeb iZdroj fotografie: Pexels

Manžel zesnulé nesouhlasil s pitvou a zcela zdrcen zařídil pohřeb. Web RozrywkaGoniec uvádí, že byli oba katolíci, a tak obřad vedl jejich známý kněz. Plný kostel lidí se ovšem stal svědkem šokujícího okamžiku. Když utichla hudba, kněz uslyšel zvuky vycházející z rakve. Jakmile ji otevřel, zděšením dostal infarkt. Žena totiž ožila. Jak se ukázalo, přístroj, na který byla v nemocnici napojena, byl starý a nefungoval správně. Všichni přítomní považují situaci za zázrak a Boží zásah.

Žena i kněz byli převezeni do nemocnice. Přestože žijeme v moderní době, nejedná se o ojedinělý případ. Na DámskémDeníku jsme již popisovali příběh mladé ženy, která byla málem pohřbena zaživa, ovšem díky všímavému zaměstnanci pohřební služby k tomu nedošlo.

Jak byste v dané situaci reagovali vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
124 lidí právě čte
Zobrazit další články