Čtenářka: „Bývalá manželka mého partnera nám ničí život. Závistivější a pomstychtivější ženu jsem ještě nepoznala“

Čtenářka Tereza se potýká s nenávistnou exmanželkou svého partnera. Sprosté sms zprávy jsou na denním pořádku.

naštvaná žena na telefonu i Zdroj fotografie: Depositphoto
                   

Lidské vztahy dokáží nemálo zamávat s emocemi a pocity. To, jak se cítíte, má velký vliv na rozhodnutí, která děláte v průběhu svého života. Je tak přirozeně možné, že se postupně zamotávají i vaše rodinné vztahy. Občas však změny partnerů a rodinných vztahů způsobují nemalé potíže. O těch svých se svěřila redakci paní Tereza, která nevychází s bývalou manželkou svého partnera.

Odmítla rozvod

Její partner opustil svou ženu již před dvěma lety. Měli spolu dvě děti ve věku osmi a deseti let. Bývalí manželé si nerozuměli, často se hádali, až situace vyústila v odchod Terezina partnera. Nemohl vydržet manželčino chování, nevrlost, agresivitu a nenávist vůči okolí. Dokonce podal žádost o rozvod. Byl však jediný, kdo nějaký problém mezi manželi vnímal.

Jeho manželka však rozvodové dokumenty nepodepsala. Před úřady měla řeč o nápravě jejich vztahu a manželské terapii. Přesto se Terezin partner odstěhoval z jejich domu. Poté se potkali s Terezou. Vznikl mezi nimi krásný vztah, který má však jeden šrám v podobě bývalé manželky. Za celé dva roky se nedokázala smířit s tím, že ji manžel opustil a už se nikdy nevrátí.

Nenávistné SMS

Začalo to pomluvami, které o sobě Tereza zaslechla. Pokračování představovaly zvláštní dětské řeči, které děti nemohly mít ze své hlavy. Dokonce několikrát obdržela SMS zprávy typu: Jsi obyčejná děvka! Rozvrátila jsi rodinu, všem jsi zničila život.“ Tereza už je bezradná. Ví, že partnera od rodiny neodloudila, přesto ji tyto řeči a zprávy trápí. Partner se nachází v neméně bezvýchodné situaci.

Rozvod manželů iZdroj fotografie: Depositphotos

S dětmi má skvělý vztah. Pravidelně si je bere k sobě. Má strach, že kdyby nějak reagoval na manýry bývalé manželky, tak by mu bránila v kontaktu se syny. Dosáhl však jednoho malého vítězství, kdy byl rozvod uskutečněn právní cestou, kterou nemohla jeho žena nijak ovlivnit. Terezu drží nad vodou také její rodina a přátelé. Přesto si však společné soužití představovala jinak.

Co byste Tereze poradili?

Diskuze Vstoupit do diskuze
53 lidí právě čte
Autor článku

Klára Stružová

Zobrazit další články