Co dělat, když máte doma psího alergika

i Zdroj fotografie: Shutterstock
                   

Alergie u psů není moc rozšířené a diskutované téma, a to by se mělo změnit. Stejně jako my lidé i pejsci mají alergii na nejrůznější věci. Některé ovlivníme jen těžko, ale pak jsou tady takové, se kterými jim můžeme pomoci. Například alergie na určité látky, které jsou obsaženy v granulích nebo konzervách.

Vybíráme granule pro psa alergika

U lidí najdeme pro alergiky několik variant jídel, které jsou upraveny tak, aby neobsahovaly určité věci a ty jsou nahrazeny něčím jiným. Stejně tak je tomu i u pejsků a granulí. Tyto speciálně upravené granule najdeme v obchodech pod názvem hypoalergenní granule pro psy. Pokud tedy i vy máte podezření, že váš pejsek by mohl být na něco v jeho potravě alergický, pak byste měli vyhledat zvěrolékaře a podstoupit test. Díky němu zjistíte, kterým látkám se v krmení vyhnout.

Správné hypoalergenní granule by měly obsahovat co nejméně chemie, a naopak co nejvíce přírodních látek. Hlavním tahounem by mělo být stejně jako u obyčejných maso, a to v co největším poměru. Dále nějaká příloha – jednou z nejlepších a nejdoporučovanějších je v tomto případě rýže. Samozřejmě nesmíme zapomenout na vitamíny a minerály, které najdete v ovoci a zelenině.

Dejte si tu práci a vždy si přečtěte složení

Stejně jako všechny další potraviny i granule pro psy mají pevně daná pravidla. Na obalu musí být vypsány všechny složky, které jsou obsaženy a také jejich poměr. I když tedy sáhnete po granulích pro psí alergiky, pak vždy doporučujeme, abyste si přečetli složení. Jsou sice vyráběny tak, aby byly pro vašeho čtyřnohého mazlíčka co nejšetrnější, ale každý druh nemusí být vhodný pro vašeho pejska. Mají v sobě nejrůznější druhy ovoce, zeleniny, masa a jiných látek, a mohlo by se stát, že věc, která škodí vašemu pejskovi se zde objeví.

Alergie se bohužel dá jen těžko vyléčit, ale když budete mít snahu, pak můžete její dopady výrazně vhodnou volbou stravy mírnit.

Diskuze Vstoupit do diskuze
94 lidí právě čte
Autor článku

Marek Motyčák

Zobrazit další články