Video: Miminko během křtu rozesmálo kněze i celé obecenstvo. Samo se začalo „cachtat“ ve svěcené vodě

Malá holčička se během očištění vodou při křtu zachovala velmi neobvykle. Svým počínáním rozesmála všechny přítomné – včetně kněze.

krest-male-divky i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Křtiny bývají velkou událostí v každé rodině. Obvykle jsou na tento obřad pozváni zástupci širokého příbuzenstva, ale například také rodinní přátelé. Kmotři a kmotry nemusejí být s dítětem vždy spjati jen příbuzenskou linií. Jelikož obřad většinou probíhá v kostele, jde o oficiální a poměrně vážnou událost. Nikoho by tedy nenapadlo se smát nahlas či se jinak hlasitě projevovat.

Očištění vodou

Své plány s touto událostí však měla jedna malá slečna. Jak už bylo řečeno, křest je jednou z nejdůležitějších svátostí katolické církve. Pro věřící rodiny je dokonce pravidelnou událostí v jejich životě. Jde o obřad očištění vodou, která v něm pochopitelně hraje významnou roli. I naprostí ateisté si při asociacích s křtem vyjeví malé dítko a misku či džbán s vodou.

Malé děti tento obřad ponoření do vody nebo jen polévání nesnášejí moc dobře. Každý člověk je jiný a rodiče již od brzkého věku svých dětí vědí, jaký mají vztah k vodě. Někdo si jako miminko koupání a cachtání užíval, někdo jej naopak nesnášel a slzy tekly proudem. Ve většině případů končí křtiny právě podle druhého zmíněného scénáře, tedy hlasitým pláčem.

Tři miliony zhlédnutí

Tato holčička se však ukázala býti milovníkem vody, doslova vodním živlem. Svou reakcí na rituální očištění vodou pobavila jak přihlížející osazenstvo, tak samotné zástupce církve. Celá situace byla zachycena na videozáznam a zveřejněna na sociální síti TikTok. Video ukazuje, jak stojí otec se svou dcerou u křtitelnice a kněz nabírá rukou vodu, kterou následně pokropí dívčinu hlavu.

@heidihopland when baptism is performed correctly #baptism #foryou #foryoupage ♬ original sound – Heidi Hopland

Reakce holčičky na sebe nenechá dlouho čekat. Miminko spokojeně zavrtí celým tělíčkem, přičemž ručkama rozčeří vodu. Kněz dává najevo, že tak to má vypadat. Video má již skoro tři miliony zhlédnutí a není se čemu divit. Reakce malé, teď již pokřtěné slečny je k nezaplacení. Jednou, až záznam sama uvidí, bude mít hezkou vzpomínku na své křtiny.

Jak se vám líbí reakce holčičky?

Zdroj: HeidiHopland
Diskuze Vstoupit do diskuze
89 lidí právě čte
Autor článku

Klára Stružová

Zobrazit další články