Jak dobře znáte sami sebe? Po zodpovězení několika otázek o sobě budete přemýšlet jinak

Někteří lidé se v životě mohou začít ztrácet a úplně se změní jen kvůli někomu jinému. Pokud si vyzkoušíte tento test sebeuvědomění, možná znovu objevíte své pravé já.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Člověk se narodí s určitými vlastnostmi a v průběhu života získává další. To, jaký bude jedinec v dospělosti, mají na svědomí také rodiče a prostředí, ve kterém dítě vyrůstá. Většina lidí si již od malička stanoví určitá přání, jež si jednou chtějí splnit. Pokud si již nic z toho nepamatujete, možná vás život trochu změnil a je na čase, abyste si vyzkoušeli jednoduchý test, v němž je potřeba si položit mnoho otázek.

Zkuste popsat sami sebe

V prvním kroku testu byste se měli nad sebou hodně zamyslet. Zkuste přijít na 5 vlastností, kterými disponujete, a jakou roli v životě hrajete. Určitě bude dobré si určit i vlastnosti, v nichž vynikáte. Dále určete 5 velmi cenných věcí, co jste v životě získali. Lidskou osobnost formují zážitky, pokud si vzpomenete na 5 nejdůležitějších, možná si uvědomíte, že některé z nich na vás měly větší vliv, než si myslíte.

Tyto věci byste měli vědět s jistotou

K sebeuvědomění vám s jistotou pomohou i otázky, na něž nemůže odpovědět nikdo jiný než vy. Zkuste si napsat / říct 5 vlastností, které byste o sobě řekli někomu, s kým se bavíte poprvé. Zamyslete se také nad tím, kdy jste zůstali věrní svému přesvědčení, i když by se něco mělo dělat jinak, nebo by to alespoň společnost očekávala. Abyste se sebou byli spokojení, najděte pro vás 3 životně důležité hodnoty.

Určete si své hodnoty

Některé věci by o sobě měl vědět člověk s jistotou. Díky tomu má alespoň část sebevědomí. Určete si vaše 3 nejlepší vlastnosti a v čem jste lepší než ostatní. Uvědomte si své hodnoty, protože každý jedinec má nějaké, v nichž vyniká. Určitě máte v něčem lepší život než jiní a všimli jste si na sobě alespoň 3 věcí, na které jste hrdí. Vyjmenujte si je a napište si 3 doposud největší dosažené úspěchy. Každý v životě s něčím bojuje, ale pokud se snaží věci změnit, je to dobře. Napište si proto 3 věci, s nimiž musíte bojovat ještě více.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Vzpomeňte si na své staré já

Ne všechny věci z minulosti se posouvají s člověkem i do přítomnosti, a proto si zkuste zavzpomínat na to, kým jste byli. Některé aktivity lidé milují primárně v dětství, ale s postupem času na ně zapomenou. Připomeňte si, čemu byste se mohli znovu věnovat. Některé návyky nemusíte opouštět, ale můžete se k nim opět vrátit. Může se stát, že v partnerském životě budete upřednostňovat potřeby druhých před svými. Zkuste najít kompromis, abyste se věnovali vašim oblíbeným aktivitám (i těm z dětství).

Už na střední škole nebo k jejímu konci je pravděpodobné, že jste měli nějaké vyhlídky do života a chtěli jste se něčím stát. Ať už se jednalo o roli maminky, nebo jste se chtěli věnovat spíše kariéře, připomeňte si, co to bylo. Zamyslete se, zda je možné toho momentálně dosáhnout, či na vašich cílech znovu začít pracovat. Podívejte se na staré fotografie a vzpomeňte si, jak jste tehdy žili. Pokud vám v té době bylo dobře, vneste některé aktivity i do současného života.

Podle čeho poznáte, že si sami sebe dobře uvědomujete?

Zdroj: TheSun

Diskuze Vstoupit do diskuze
141 lidí právě čte
Autor článku

Klára Kozáková

Mé poutavé a zábavné články zasahují do srdce čtenářů, nabízejí nejen aktuální bulvární události, ale také inspiraci pro moderní životní styl. S otevřeným přístupem podněcuji čtenáře k prožívání každého dne plným dechem a radosti. Jako průvodkyně světem bulváru a lifestyle jsem neúnavnou kreativní silou, která přináší osvěžující náhledy a nabízí čtenářům nezapomenutelné zážitky.

Zobrazit další články