Zjistěte letmým pohledem na obrázek, která oblast řídí váš život – snažíte se o dokonalost, nebo prahnete po vědění?

Poznejte oblast, která skutečně řídí váš život. Pohled na obrázek vám prozradí, zda toužíte po dokonalosti, nebo se spíše upínáte k vědění.

i Zdroj fotografie: Stencil Photos
                   

Každý člověk se ve svém životě snaží dosáhnout toho, co považuje za jeho smysl. Pro někoho to může být fungující rodina, jiný se realizuje skrze pracovní úspěchy, další svůj život zasvětí bádání. I kdybyste si to nechtěli přiznat, vaše podvědomí tíhne k jedné oblasti, která váš život řídí a provází od dětství, přes dospělost až do stáří. Abyste poznali, co podvědomě považujete za nejdůležitější, udělejte si jednoduchý test – letmo se podívejte na úvodní obrázek a část, kterou uvidíte nejdříve, vám to prozradí.

Silueta hlavy symbolizuje dokonalost

Viděli jste při pohledu na úvodní obrázek jako první siluetu lidské hlavy? Podvědomí vám tím dává jasnou zprávu, že v životě prahnete po uznání širokého okolí. Abyste ho získali, snažíte se o vnější dokonalost, respektive přiblížit se ideálu krásy, který vaše okolí na první pohled ohromí. Možná si nakupujete dekorativní kosmetiku, dobře padnoucí oblečení, nebo pravidelně navštěvujete kadeřníka – za všech okolností se snažíte působit vytříbeným dojmem.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Můžete se rovněž obklopovat lidmi, kteří vám dávají pocit výjimečnosti – nadřazenosti nad ostatními. Pokud máte pocit, že jste oné dokonalosti dosáhli, zkuste se zamyslet ještě jednou, možná totiž sami sobě lžete. „Dokonalost“ není štěstí, jestliže chcete být skutečně spokojení a prožívat své dny naplno, soustřeďte se na činnosti, které vás naplňují, a nesnažte se zalíbit ostatním – ve výsledku to stejně neocení.

Strom poukazuje na znalosti

Upoutal vás na obrázku jako první strom (i tehdy, kdy jste ho rozklíčovali jako mozek)? V tom případě ve svém nitru toužíte po vědění a snažíte se zodpovědět všechna tajemství života, k čemuž vám pomáhají znalosti, jež se snažíte neustále prohlubovat. Pravděpodobně jste nadšeným studentem nebo vášnivým samoukem, který si každou novou informaci pečlivě ukládá do paměti. Někdy se ovšem necháte svojí touhou všemu porozumět pohltit, což vás odtrhuje od běžného života.

V pracovním i osobním životě se snažíte o seberealizaci, přičemž jste si naplánovali každý jeden krok, který k ní povede. Zkuste na chvíli zvolnit a nechte se unést netušenou stránkou života – spontánností, dobrodružstvím a nejistotou. Jestliže ji budete vnímat jako exkurzi za poznáním, bude pro vás stejně naplňující. Navíc, přiblížíte se svému okolí a zlepšíte tím i své mezilidské vztahy.

Příroda odkazuje k prozkoumávání

Neviděli jste při pohledu na obrázek ani siluetu hlavy, ani strom, ale vaši pozornost upoutala příroda a ptáci? Podvědomí vám našeptává, že vaším vnitřním motorem je touha po svobodě a volnosti. Když se zamyslíte, možná dojdete k poznání, že opravdu nedokážete vydržet dlouho na jednom místě – netoužíte po pracovních úspěších, dlouhodobém partnerském vztahu, ani po stabilním zázemí. To, co chcete, je cestování, poznávání a zážitky.

iZdroj fotografie: Pexels

Nové poznatky a vědomosti dokážete patřičně ocenit, avšak pouze po krátkou chvíli – brzy vás omrzí a hledáte další, nové. Pokud svoji vnitřní energii nasměrujete správným směrem, můžete společnosti významně přispět. Na druhou stranu vám takový přístup brání ve skutečném životním štěstí. Zkuste přestat utíkat a začněte nové dobrodružství, možná vás překvapí.

Co jste na obrázku viděli jako první?

Zdroj: TheGuardian

Diskuze Vstoupit do diskuze
137 lidí právě čte
Zobrazit další články