Její manžel pil celý život kávu se solí. Až po jeho smrti se dozvěděla důvod – dělal to celou dobu jen pro ni

Muž pil celý svůj život kávu se solí a nikdo z jeho okolí nechápal proč. Jeho žena se důvod dozvěděla až po jeho smrti. Příčina dojímá k slzám každého, kdo se dozví pravdu.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Nicolas a Sarah se seznámili už na střední škole a prožili spolu půl století. Měli krásný a harmonický vztah, ale jedna věc byla přece jen podivná. Kdykoliv si manžel Sarah dával kávu, místo cukru si do ní nasypal sůl. Žena byla nejprve překvapená, ale po několika letech si zvykla. Okolí nikdy nepochopilo důvod Nicolasova jednání. Sarah se pravdu dozvěděla až po manželově smrti. Když zjistila, že to celou dobu dělal pro ni, neubránila se slzám.

Jejich první rande bylo stresující

Poprvé se setkali, když byli ještě oba na střední škole. Nicolasovi se Sarah zalíbila a jednou ji pozval na schůzku do útulné kavárny v jejich městě. Celou dobu byli oba velmi nervózní a mladík nevěděl, o čem se má s krásnou dívkou bavit, aby nebyl nudný nebo trapný. Jakmile přišlo na objednávání kávy, Nicolas pronesl: „Já bych si dal velkou kávu se dvěma lžičkami soli, prosím.” Číšník se zatvářil zmateně a donesl dvojici na stůl kávu a slánku se solí.

Nicolas měl zvláštní vysvětlení

Mladíkova tvář zrudla, ale snažil se nedat nic najevo a kávu si osolil. Sarah se ho zeptala: „Tobě to takto chutná? Ještě nikdy jsem neviděla někoho solit si kávu.” Nicolas položil šálek na stůl a vysvětloval: „Jako dítě jsem žil u moře. Vždy, když piji slanou kávu, vzpomenu si na plavání v mořských vlnách a na dětství v malé vesnici na pobřeží.” Sarah byla dojatá, jak krásně mluvil Nicolas o svém dětství a rodině. Pomyslela si, že to musí být skvělý a citlivý muž.

Nakonec spolu strávili 50 let

Samozřejmě to tehdy neskončilo u jednoho posezení nad kávou. Z Nicolase a Sarah se stal mladý pár, který si postupně zařídil svatbu, bydlení a nakonec i rodinu. Strávili spolu celý zbytek života, více než půl století. „Manžel si každý den solil kávu a já myslela, že to tak miluje. Vždy mě dojímalo, když jsem si představila, jak vzpomíná na dětství,” zmínila Sarah. Proč to však Nicolas doopravdy dělal zjistila Sarah až po jeho smrti.

Manžel jí zanechal dopis

Pár let po smrti Nicolase našla jeho žena v šuplíku psacího stolu dopis. Tam se konečně dozvěděla celou pravdu o manželově zvyku. Jakmile si dopis dočetla do konce, rozplakala se. Konečně do sebe všechno zapadalo. Sarah začala na počest Nicolasova romantického gesta pít též kávu se solí. Když se jí vnoučata ptala na důvod, říkala, že takto chutná více sladce. U pití svého odpoledního šálku vždy vzpomínala na krásné chvíle, které s Nicolasem zažila.

iZdroj fotografie: Depositphotos

„Lásko moje, prosím odpusť mi!”

„Lhal jsem ti jednou v životě, když jsem si dal sůl do kávy. Pamatuješ si na naše první setkání? Byl jsem tak nadšený a nervózní, že jsem místo cukru požádal o sůl. Nevěděl jsem, jak skrýt svou trapnou chybu, tak jsem lhal. Teď se konečně nebojím přiznat. Nemám rád kávu se solí, je to příšerné, neumím si představit horší chuť. Ale pil jsem ji každý den a nikdy jsem nelitoval! Dojímala tě myšlenka mých vzpomínek na moře. Stačilo mi vědět, že budeš vždy po mém boku!

Jaký máte názor na Nicolasovo jednání?

Zdroj: TheSun

Diskuze Vstoupit do diskuze
77 lidí právě čte
Zobrazit další články