Nenápadné příznaky indikující závažné nemoci

Někdo bere známé pupínky jako běžnou vyrážku, ale ne vždy tomu tak musí být. Pokud se objeví na určitém místě, je vhodné raději oslovit lékaře. Ne vždy se totiž může jednat jenom o zcela obyčejné akné.

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

Není dobré podceňovat vlastní zdraví, tělo si řekne, když se blíží nemoc, nebo již je v raném stádiu. Dá najevo, že potřebuje, abyste mu pomohly a vykročili do boje s ním. Některé vnější projevy těla mohou signalizovat pouze banální problémy, se kterými si raz dva poradíte, takovým příkladem může být třeba nedostatek vitaminů, které stačí tělu dodat.

Může se ale také jednat o závažnější problémy, které je opravdu potřeba začít řešit včas. Víte, jak se se svým vlastním tělem domluvit? Pokud ne, rozhodně čtěte dál, dozvíte se zde potřebné informace. 

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Zadívejte se na svůj obličej

Trápí Vás akné na okraji úst?

Nejen, že akné dokáže vypadat velmi nevzhledně a rušit tak zdravý vzhled pokožky. Dokáže být také velmi obtěžující. Umí být bolestivé, překážet i pnout. Pokud Vás trápí akné na okraji úst, může to signalizovat hned několik problémů. Asi nejjednodušším problémem je akné v případě, že tělo vysílá signál nedostatku vitaminu B, stačí ho jednoduše doplnit.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Místa okolo úst mohou být rizikem

Může se ale také jednat o nedostatek železa, slabý imunitní funkci, ale i o různé typy plísňových či virových onemocnění nebo třeba o cukrovku. V takové situaci je důležité jíst potraviny bohaté na zinek a vitamin B. Mezi takové potraviny patří: tofu, sýry, špenát, chřest, brokolice, kapusta, ale i arašídy a broskve. 

Pokud se potýkáte s problémem alopecie, také zbystřete

Je to problém, který může nastat v průběhu některých nemocí nebo po operaci. Také se ale může objevit jen tak a pak může být důsledkem některých problémů. Může se opět jednat o cukrovku nebo o problémy se štítnou žlázou, plísňovou infekci, ale také to může být důsledkem užívání nevhodných antikoncepčních pilulek. Při zjištění takového problému je dobré navštívit lékaře.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Může se opět jednat o cukrovku

Zanícené pupínky

Zanícené pupínky mohou mít červenou nebo bílou barvu. Nejčastěji se objevují na obličeji a velmi se pletou s akné. Můžete je ale najít po celém těle, mnohdy se vyskytnou na dolních či horních končetinách. Takové pupínky jsou známkou nedostatku vitaminu D.

iTrápí Vás akné na okraji úst?
Diskuze Vstoupit do diskuze
132 lidí právě čte
Zobrazit další články