Ve věku 93 let zemřela jedna z hlavních dabérek oblíbené pohádky. Její hlas ale zůstane nesmrtelným

V sobotu zemřela herečka, která nadabovala jednu z hlavních postav v Toy Story. Asi není člověk, který by tuto animovanou pohádku neznal.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Estelle Harris, která se zapsala do televizní historie jako matka George Costanzy v seriálu Seinfeld a namluvila paní Potato Head ve filmu Toy Story, zemřela. Bylo jí úctyhodných 93 let. Se svým vysokým hlasem a vtipně panovačným postojem roli matky ztvárnila naprosto skvěle. Její smrt potvrdil její manažer.

Nadaná byla už v dětství

Agent herečky Michael Eisenstadt potvrdil její smrt v sobotu večer v Palm Desert v Kalifornii. Diváci ze všech prostředí by o ní řekli, že je naprosto stejná, jako jejich vlastní matky. Harris se narodila 22. dubna 1928 v New Yorku a vyrostla ve městě a později na předměstí Pittsburghu v Tarentum v Pensylvánii, kde její otec vlastnil obchod s cukrovinkami.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Již od dětství byla komediálně nadaná a toto nadání začala využívat ve středoškolských produkcích, kde si uvědomila, že by mohla bavit i více lidí. Po devíti sezónách seriálu Seinfeld v roce 1998 se Harris nadále objevovala na jevišti i na obrazovce. Namluvila dokonce paní Potato Head v animované pohádce Toy Story 2 z roku 1999. Také hrála v populárním sitcomu Disney Channel The Suite Life of Zack & Cody.

Její rodina truchlí

Když se na počátku padesátých let vdala, přestala se věnovat showbyznysu, ale znovu začala hrát v amatérských reklamách, než její děti vyrostly. Nakonec se začala objevovat v hostujících rolích v televizních pořadech včetně komedie Night Court z roku 1984. A potom přišel seriál Seinfeld, který jí přinesl obrovský úspěch. Po herečce zůstali tři děti, tři vnuci a pravnuk. Všem bude určitě moc chybět.

V jaké roli jste tuto herečku měli nejraději?

Zdroj: Mirror

Diskuze Vstoupit do diskuze
107 lidí právě čte
Autor článku

Aneta Kalasová

Jsem redaktorka s bohatými zkušenostmi a vášní pro žurnalistiku a lifestyle. Můj odborný přístup a kreativita přinášejí na web DamskyDenik.cz inspirativní články a hluboké náhledy na aktuální témata. Svým poutavým psaním oslovuji čtenáře a motivuji je k aktivnímu a smysluplnému životnímu stylu.

Zobrazit další články