83letá dáma sepsala osudová moudra pro šťastný a naplňující život. Každý by se jimi měl řídit dříve než později

Občas se lidé nezastaví ani na chviličku a až postupem času zjistí, kolik času promrhali. V životě je totiž potřeba nejen pracovat, ale také si užívat každý moment.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Společnost v této době žije uspěchané životy. Lidé u sebe neustále mají mobily, které jim připomínají, co ještě musí udělat, a na sociálních sítích přitom vidí dokonalé lidi, které nic netrápí. Hnát se za něčím, co člověku v životě nepřinese štěstí, není vhodné. Jedna starší dáma se rozhodla napsat dopis své přítelkyni, v němž se zamýšlí nad svým životem a popisuje, co dělá jinak. Mělo se jednat o dopis, který si přečte pouze příjemce, ale naštěstí se dostal na internet, kde se díky němu může mnohem více lidí zamyslet nad svým životem.

Úvaha o jejím životě

V současnosti se nejspíše nesetkáte s ručně psanými dopisy, protože většina lidí píše e-maily nebo si vše vytiskne. Starší dáma však zvolila psanou formu, jež je více osobní. Dopis začíná sdělením o tom, že svůj život začala žít jinak. Už ji tolik netrápí neuklizená domácnost, ale raději si zajde do přírody, kde může relaxovat. Více si všímá svého okolí, barev, zvuků a snaží se si vše užívat. Na to většina lidí ani nemyslí, protože neustále musí něco udělat a ani si nevšimne například toho, že začalo jaro a venku opět zpívají ptáci.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Příroda ji uklidňuje

Pro všechny by měla být příroda něčím, co je velice obdivuhodné a k čemu by každý měl mít respekt. Tato dáma se svěřila, že svůj volný čas tráví na zahradě a pozoruje, jak jí zde rostou květiny a mnoho dalšího. To, že se mezi nimi nachází i plevel, ji neznepokojuje a snaží se neřešit zbytečnosti. Svůj čas věnuje primárně rodině a přátelům, díky čemuž má méně starostí. Je totiž hlavně se svými nejbližšími, a to je pro ni důležité. Každý má své priority nastavené jinak, ale všichni by si měli udělat nejvíce času právě na rodinu.

Dopřává si luxus

Jelikož se tato dáma nechce ve svém životě omezovat, začala používat sbírku drahého nádobí a pije ze sklenic, které jsou velmi cenné. Jídla si dopřává tolik, kolik chce, a neřeší žádná kila navíc. Nechce se už zaobírat hloupostmi, které by ji akorát trápily. Chce jednoduše žít naplno a luxus, který již má, bude využívat. Za uklizeným domovem se nežene, ale nenechává si ve svém domově nepořádek. Nádobí ve dřezu nebo prach na poličkách nejde uklidit hned, ale udělá si na tuto činnost čas později.

iZdroj fotografie: Pexels

Pokud má doma něco drahého, co si šetřila na později, nyní podle ní nastal čas na to, aby využívala i tyto věci. Příkladem může být třeba drahý parfém, který nosí i na obyčejný nákup. To, že krásně voní, jí dodává sebedůvěru a lepší pocit. Uvědomuje si, že již není nejmladší, a je jí líto, že za celý život neříkala své rodině více, že ji miluje. Nyní se však snaží vše napravit a své rodině věnuje téměř všechen svůj čas. Pokaždé, když nastane další ráno, je vděčná a těší se, co ji čeká. Podobný přístup by měli mít i ostatní. Ze života by jim totiž zmizelo mnoho starostí.

Co děláte pro to, abyste si život více užívali?

Zdroj: Reader’s Digest

Diskuze Vstoupit do diskuze
121 lidí právě čte
Autor článku

Klára Kozáková

Mé poutavé a zábavné články zasahují do srdce čtenářů, nabízejí nejen aktuální bulvární události, ale také inspiraci pro moderní životní styl. S otevřeným přístupem podněcuji čtenáře k prožívání každého dne plným dechem a radosti. Jako průvodkyně světem bulváru a lifestyle jsem neúnavnou kreativní silou, která přináší osvěžující náhledy a nabízí čtenářům nezapomenutelné zážitky.

Zobrazit další články