Zázvorový čaj rozpouští ledvinové kameny, čistí játra a ničí rakovinné buňky. Stačí ho správně připravit

Na jaře, kdy je zvýšené riziko nachlazení, je dobré podpořit svoji imunitu všemi způsoby. Jedním z nich je i zázvorový čaj, který zvládnete připravit během chvilky.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Domácí čaj je lepší než kupovaný

V obchodech i v lékárnách najdeme množství výrobků obsahujících zázvor. Jedná se například o sirupy, bonbony, různé kapky, nebo čaj. Zázvorový čaj je v kategorii asi vůbec nejprodávanějším. Pokud máte chřipku, nebo podobné respirační onemocnění, zázvorový čaj vás jí zbaví rychleji než léky. Ale pamatujte, zázvorový čaj – potažmo zázvor obecně – užíváme jen v rozumné míře a ne dlouhodobě.

iZdroj obrázku: Pixabay
Zázvor se nehodí jen do jídla, ale i do nápojů

Jak tedy připravit domácí zázvorový čaj? Nejprve kousek zázvoru omyjeme a oloupeme. Zázvor nastrouháme (nebo můžeme použít mletý zázvor). Dále si připravíme mletou kurkumu, kokosové mléko, med a šálek vody. Vodu přivedeme k varu a přidáme do ní zázvor – ¼ čajové lžičky mletého zázvoru (nebo 1 čajovou lžičku nastrouhaného) – a deset minut vaříme. Po deseti minutách vypneme plotýnku a do hrnce přilijeme kokosové mléko. Až čaj trochu vychladne, vmícháme med podle chuti.

Zdroj: Very Well Fit

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
57 lidí právě čte
Zobrazit další články