Na jaře, kdy je zvýšené riziko nachlazení, je dobré podpořit svoji imunitu všemi způsoby. Jedním z nich je i zázvorový čaj, který zvládnete připravit během chvilky.
Domácí čaj je lepší než kupovaný
V obchodech i v lékárnách najdeme množství výrobků obsahujících zázvor. Jedná se například o sirupy, bonbony, různé kapky, nebo čaj. Zázvorový čaj je v kategorii asi vůbec nejprodávanějším. Pokud máte chřipku, nebo podobné respirační onemocnění, zázvorový čaj vás jí zbaví rychleji než léky. Ale pamatujte, zázvorový čaj – potažmo zázvor obecně – užíváme jen v rozumné míře a ne dlouhodobě.
Jak tedy připravit domácí zázvorový čaj? Nejprve kousek zázvoru omyjeme a oloupeme. Zázvor nastrouháme (nebo můžeme použít mletý zázvor). Dále si připravíme mletou kurkumu, kokosové mléko, med a šálek vody. Vodu přivedeme k varu a přidáme do ní zázvor – ¼ čajové lžičky mletého zázvoru (nebo 1 čajovou lžičku nastrouhaného) – a deset minut vaříme. Po deseti minutách vypneme plotýnku a do hrnce přilijeme kokosové mléko. Až čaj trochu vychladne, vmícháme med podle chuti.