Je dobré se vyhnout těmto potravinám: Mohou mít vliv na rozvoj rakoviny

Zdraví člověka se přímo odvíjí od stravy. Zejména pacienti s nádorovými onemocněními by si měli dávat pozor na následující potraviny, které mohou zvyšovat rychlost a šíření rakovinných buněk.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Brambůrky si raději odepřete

Bramborové lupínky obsahují spoustu kalorií, takže jejich konzumace bývá často spojovaná s obezitou. Mohou také zvýšit krevní tlak, a to kvůli množství soli. Často navíc obsahují karcinogenní umělé zvýrazňovače chuti. Během jejich výroby při vysokých teplotách vzniká akrylamid, který může způsobovat rakovinu.

iZdroj fotografie: Pixabay
Správný jídelníček je první krok k lepšímu zdraví

Dobře na tom nejsou ani uzené a solené potraviny nebo nakládaná zelenina. Obsahují mnoho dusičnanů a dusitanů, které ztěžují trávení a v závažných případech způsobují rakovinu. Nebezpečím jsou zejména salámy a uzeniny. Kromě toho zatěžují trávení, je proto vhodné najít jinou, zdravější alternativu masných výrobků.

GMO není nic příznivého

Geneticky modifikovaným potravinám není snadné se vyhnout, protože jsou obsažené téměř ve všem. V mnoha případech mohou způsobit vnitřní zánět a dokonce i rakovinu, oslabují imunitní systém a mají nepříznivý vliv na játra a mozek. Škodlivý je také krystalový cukr, který zvyšuje hladinu inzulínu v krvi a tím podporuje množení rakovinotvorných buněk. Vyhněte se i kukuřičným sirupům a nápojům obsahujícím umělá sladidla, která jsou pro organismus rovněž velmi zatěžující.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
70 lidí právě čte
Zobrazit další články