Každý ví, že je kysané zelí plné vitamínu C, ale nikdo už nemluví o tom, co opravdu dělá s vaším tělem

Je nabité vitamíny, vlákninou a probiotiky – ale může zelí podpořit vaši celkovou pohodu? Podíváme se na překvapivý výzkum této fermentované potraviny.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Redukuje stres a zlepšuje imunitní systém

To, co jíte, může ovlivnit vaši náladu. Bylo zjištěno, že bakterie přítomné ve střevě můžou mít schopnost posílat zprávy do mozku a ovlivňovat tak jeho fungování a vnímání světa. Díky udržování přirozené střevní mikroflóry kysané zelí výrazně snižuje příznaky úzkostí, depresí, stresu, autismu či obsedantně kompulzivní poruchy. Zlepšuje paměť a pomáhá udržovat zdraví mozku zvýšením absorpce minerálů.

iZdroj fotografie: Unsplash

Kysané zelí je bohaté na železo, které přispívá ke zdravému imunitnímu systému. Může dokonce zvýšit produkci přírodních protilátek. Jeho pravidelná konzumace posiluje imunitu a výrazně omezuje riziko vzniku infekcí, jako běžné nachlazení či infekce močových cest. Pokud onemocníte, pomůže vám k rychlejšímu zotavení a lehčímu průběhu nemoci. Hlavně v zimě tak bude tato potravina významným pomocníkem.

Zdroj: Healthline

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
80 lidí právě čte
Zobrazit další články