Citron a česnek je ideální dvojice pro udržení pevného zdraví

Citron a česnek zná každý. Věděli jste však, že když je správně smícháte, může vám vzniknout jedinečný pomocník pro vaše zdraví? Zkuste originální přírodní lék.

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

O pozitivním vlivu citronu a česneku na lidské zdraví pravděpodobně nikdo nepochybuje. Jak citron, tak i česnek se pro své skvělé účinky a chuť používají nejen v kuchyni, ale také při přípravě léčivých směsí. Recept, o který se s vámi podělíme, je starý bezmála dva tisíce let. V té době neexistovaly žádné léky ani lékárny, lidé se museli spoléhat na sílu přírody, která sice není všemocná, ale mnohdy nabízí účinné alternativy k dnešním medikamentům a doplňkům stravy. Tento recept léčí mnoho nemocí, ale může také zlepšit celkové zdraví a pomáhá tělu s regenerací.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Česnek je základem mnoha jídel

Směs z česneku a citronu přináší obrovské množství zdravotních benefitů

K čemu je tato směs dobrá? Zlepšuje krevní oběh, podporuje imunitní systém, snižuje hladinu cholesterolu, reguluje krevní tlak, detoxikuje tělo, pomáhá regeneraci buněk a přináší i mnoho dalších benefitů. Můžeme ji připravit dvěma způsoby: vařením nebo přípravou za studena. Co do ingrediencí nemůže být recept jednodušší.

Budete potřebovat

  • 20 stroužků česneku
  • 1–2 kg citronu
  • hrnec a mixér.
iZdroj fotografie: Pixabay
Citron je zdrojem vitaminu C

Postup přípravy: varianta s vařením na ohni

Nejprve vymačkejte citrony. Budete potřebovat získat nejméně litr šťávy. Poté oloupejte česnek a vložte jej s citronovou šťávou do mixéru.

Mixujte, dokud nevznikne homogenní směs. Poté přelijte do hrnce a začněte vařit na mírném ohni asi 15 minut. Jakmile dosáhne bodu varu, odstavte hrnec ze sporáku a nechte vychladnout. Skladujte na suchém a chladném místě v dobře uzavřené skleněné nádobě.

Druhá varianta: příprava směsi za studena

Jakmile vymačkáte citronovou šťávu, oloupejte stroužky česneku a poté je podélně rozkrojte na čtvrtiny. Smíchejte s citronovou šťávou a vložte do dobře uzavřené sklenice. Uchovejte v chladu a suchu.

iZdroj fotografie: Pixabay

Výsledný produkt užívejte jednou denně po dobu patnácti dnů

Hmotová šťáva může být skladována po dobu 25 dnů. Před každým použitím asi 10 sekund protřepejte a nalívejte přes sítko nebo plátýnko. Užívejte lžíci směsi 30 minut před každou snídaní. Aplikujte po dobu 15 dnů, poté si udělejte přestávku. Tuto léčbu můžete provádět třikrát ročně. Pozor, není vhodné pro těhotné ženy. Česnek ředí krev, poraďte se o používání šťávy se svým lékařem.

Diskuze Vstoupit do diskuze
120 lidí právě čte
Zobrazit další články