Cibulový čaj s tajnou přísadou. Posílí imunitu a zbaví nachlazení

Čaj z cibule je oblíbeným prostředkem ke zmírnění příznaků nachlazení, nedocenitelná je ale také jeho role v posilování obranyschopnosti organismu.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Postup přípravy cibulového čaje

Cibuli oloupejte a rozkrojte na čtyři kusy. Jablko omyjte, rozdělte na čtvrtiny a odstraňte jadřinec. Zázvor oloupejte a nastrouhejte nebo nakrájejte na malé kousky. Všechny tři ingredience vložte do středně velkého hrnce a zalijte 1,5 l horké vody a přidejte hřebíček. Zapněte sporák, nenechte ale vodu vřít, abyste zbytečně nezničili cenné látky. Vařte na středním plameni asi 30 minut do doby, než jablko zhnědne.

iZdroj fotografie: Pixabay

Po této době odstavte hrnec ze sporáku, přeceďte přes sítko nebo plátno a nechte mírně vychladnout. Až teplota čaje klesne na příjemnou teplotu, dochuťte ho medem a citronovou šťávou. Ideální je pít šálek třikrát až čtyřikrát denně, pokud ale nevpijete všechno množství během jednoho dne, můžete vychladlý čaj uložit v ledničce a bez obav ho ohřát druhý den.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
70 lidí právě čte
Zobrazit další články