Jak opéct klobásu tak, aby nepopraskala? Stačí jednoduché triky

Někteří si klobásu smaží, jiní upřednostňují pečení v troubě, protože je to zdravější varianta. Ať tak či tak, klobása může prasknout a není to jen estetický problém.

i Zdroj fotografie: Unsplash
                   

Používejte hliníkové misky nebo alobal

Společně s klobásou tak můžete připravit i přílohu, klobása pustí šťávu do přílohy a připravíte jednoduchým způsobem dokonalé jídlo. Poté už stačí přidat domácí dip, kterým okořeníte celkovou chuť. Připravit si můžete také zdravý salát, kterým nahradíte smažené hranolky nebo brambory. Pokud klobásu připravujete v troubě, možná do ní píchnete vidličkou, aby se lépe propekla. Podle některých je to chyba, ale ostatní tento názor nesdílejí. Šťáva z klobásy může vytéct a na talíři bude suchá a bez chuti.

iZdroj fotografie: Pixabay

Některé zdroje uvádějí, že je dobré před upečením nebo smažením klobásu potřít husím nebo kachním tukem, a poté ji na pánvi usmažit na středním ohni do červena. Každý v tomto případě bude mít jiný postup, který funguje a klobásy uvnitř zůstanou šťavnaté a plné chuti. Abyste zabránili znečištění trouby u vás doma, klobásy pokryjte alobalem, tuk sice bude vytékat, ale ušetříte čas i energii za kompletní čištění.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
93 lidí právě čte
Zobrazit další články