Milujete vy a vaše rodina chuť masa? Pokud ano, zkuste velmi zajímavé, originální a pro někoho netradiční recept, kde hraje hlavní roli. Toto jídlo se zaručeně stane jedním z nejoblíbenějších na vašem stole.
Ingredience na náplň
- 200 g špenátu
- 150 g tvrdého sýra
- 1 lžíci kyselé smetany a hořčice
- 1 vejce
Špenát smíchejte se sýrem a vejcem, dochuťte smetanou a hořčicí. Těstíčko poté rozdělte na 16 stejných kusů, vyválejte na zhruba stejně velké čtverečky nebo obdélníčky. Na 8 kousků těstíčka položte maso, posolte, opepřete dle potřeby, a na ně přidejte špenátový salát. Nyní zbylých 8 kousků těsta přeložte přes maso a salát, utvořte jakousi kapsičku. Okraje můžete navlhčit vodou, aby u sebe lépe držely a náplň se tak nikam „nevysypala“.
Příprava
Kotlety v těstíčku můžete buď osmažit na pánvi v oleji, nebo, pokud nejste fandou mastných jídel, je vyskládejte na plech a pečte na 180 C° do zlatova. Podávat je můžete s brambory, bramborovou kaší, chlebem či salátem. Jsou vhodné pro skoro každou příležitost, ať už je to obyčejný oběd či večeře, nebo oběd se spolupracovníky, na které musíte udělat dojem.