Milujete vy a vaše rodina chuť masa? Pokud ano, zkuste velmi zajímavé, originální a pro někoho netradiční recept, kde hraje hlavní roli. Toto jídlo se zaručeně stane jedním z nejoblíbenějších na vašem stole.
Vepřové kotlety jsou jedno z nejoblíbenějších jídel, která můžete servírovat. Jsou chutné, jsou šťavnaté, a ani jejich příprava není nijak složitá! Můžete je servírovat s brambory, se salátem, s kompotem nebo dokonce s chlebem. Ovšem co takhle vylepšit vaši hru a udělat vepřové kotlety ještě lepší? Tento recept učaruje nejen vám, ale i celé vaší rodině!
Recept
Samozřejmě, jako první ingrediencí bude vepřové maso, můžete jej nahradit masem kuřecím. Ovšem ať už kupujete maso jakékoliv, vyplatí se koupit kvalitní maso u řezníka, než abyste ho kupovala v supermarketu. Tento recept je upraven na 8 plátků masa čili osm porcí. Na těstíčko budete potřebovat pouze minimum přísad.
Ingredience na těstíčko
- 300 ml vroucí vody
- 300 mg polohrubé mouky
- 2 čajové lžičky oleje
Všechny přísady smíchejte dohromady, nejprve vidličkou či lžící, až poté rukama. Pozor, abyste se nepopálily! Dalším krokem bude náplň do těstíčka k masu – salát.
Ingredience na náplň
- 200 g špenátu
- 150 g tvrdého sýra
- 1 lžíci kyselé smetany a hořčice
- 1 vejce
Špenát smíchejte se sýrem a vejcem, dochuťte smetanou a hořčicí. Těstíčko poté rozdělte na 16 stejných kusů, vyválejte na zhruba stejně velké čtverečky nebo obdélníčky. Na 8 kousků těstíčka položte maso, posolte, opepřete dle potřeby, a na ně přidejte špenátový salát. Nyní zbylých 8 kousků těsta přeložte přes maso a salát, utvořte jakousi kapsičku. Okraje můžete navlhčit vodou, aby u sebe lépe držely a náplň se tak nikam „nevysypala“.
Příprava
Kotlety v těstíčku můžete buď osmažit na pánvi v oleji, nebo, pokud nejste fandou mastných jídel, je vyskládejte na plech a pečte na 180 C° do zlatova. Podávat je můžete s brambory, bramborovou kaší, chlebem či salátem. Jsou vhodné pro skoro každou příležitost, ať už je to obyčejný oběd či večeře, nebo oběd se spolupracovníky, na které musíte udělat dojem.