Vepřové kotlety jsou populárním druhem masa, které nabízí i celou řadu různorodých úprav. Podívejte se na jednu z nejzajímavějších, která je založena na postupech ze známého polského receptu.
Po vyjmutí masa z marinády jej pečlivě osušte papírovými utěrkami. Poté obalte ve standartním trojobalu – mouka, rozšlehaná vejce a strouhanka. Kotlety můžete klasicky usmažit v oleji na pánvi či ve fritéze, ovšem alternativou je zapéct kotlety v troubě, pokud vám mastná jídla nedělají dobře.
Kotlety můžete podávat s brambory, bramborovou kaší a okurkovým salátem, také s červenou řepou a zelím, mrkví a hráškem, nebo také zeleným salátem podle vašeho osobního receptu a výběru.
Kdy je servírovat
Takto připravené kotlety můžete servírovat při každé příležitosti, ať už je to všední večeře či oběd nebo nějaká slavností příležitost jako je oslava narozenin, výročí či jiné události, tímto receptem nemůžete vůbec, ale vůbec nic zkazit. Maso je na povrchu křehké a křupavé, ale uvnitř je jemné a vláčné, přímo se rozpouští na jazyku a vy i vaše rodina si tento recept jistě oblíbíte.