Vaječné rolky podle vynikajícího a velmi rychlého receptu

Můžete si k večeři připravit rohlík se šunkou a zeleninou nebo si vezmete něco v lednici. Nebo si také můžete připravit dokonalou pochoutku z vajec!

                   

Někdy je celkem dost složité vymyslet co k obědu, natož co neustále vymýšlet k večeři. Někdy jednoduše svým ratolestem a drahé polovičce řeknete, že dnes k večeři je: “Co dům dá”. Nebo můžete připravit rychlé vaječné závitky, které chutnají famózně. A co je na tomto receptu nejlepší?

Můžete u něj obměňovat ingredience, které vložíte do vajíčka. Také můžete dochucovat různým kořením, bylinkami či něčím jiným. Věříme, že vám recept zachutná a pohostíte s ním celou vaši milovanou rodinu. 

Něco málo k vejcím

Vejce jsou poslední dobou velmi diskutovaná potravina. Někteří lidé říkají, že vejce zvyšují cholesterol, jiní zase říkají, že zvýšený cholesterol je mýtus, a naopak vejce obsahují značné množství antioxidantů a vitamínů. Abyste věděli, jak to doopravdy je, vše uvedeme na pravou míru.

iZdroj fotografie: Pixabay
Z vajec lze připravit lahodná jídla

Vejce, především ty domácí, jsou velmi zdravé, obsahují cholin, který chrání mozek, lutein podporuje dobrý zrak, vitamin B chrání játra, pleť, vlasy a mnoho jiných výhod nám vejce mohou nabídnout. Co budete na vaječné závitky potřebovat? 

iZdroj obrázku: PxHere
Vyšlehání žloutků

Recept na lahodné vaječné závitky 

  • Vejce 6 ks
  • Hladká mouka 5 lžic
  • Jogurt  nebo zakysaná smetana 2 lžíce
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
  • Petržel zelená
  • Rajče 1 ks
  • Paprika 1 ks
  • Sýr eidamského typu 100 g
  • Šunka, salám, párek podle vaší chuti 100 g

Postup přípravy

Vejce rozklepněte do větší míse, přidejte mouku a rozšlehejte metličkou, vidličkou nebo mixérem. Záleží na vás, čemu dáte přednost. Poté umyjte papriku, rajče a nakrájejte obě suroviny do vajec – zamíchejte. Nyní nastrouhejte sýr, nasekejte petržel, osolte, opepřete a přichystejte troubu.

iZdroj fotografie: Unsplash.com

Zapněte ji na 180°C. Jakmile bude trouba vyhřátá, vezměte plech vyložený pečícím papírem a nalijte na něj vejce – pečte deset minut. Po vyjmutí z trouby položte na vejce plátky salámu, šunky či na tenko nakrájených párků a srolujte jako štrůdl. Když necháte rolku pěkně vychladnout, bude držet lépe tvar. Přejeme dobrou chuť.   

Diskuze Vstoupit do diskuze
59 lidí právě čte
Zobrazit další články