Usmažte si moldavské karbanátky, která si zamilujete po prvním ochutnání

Už nevíte, co byste měli doma vařit, a tak hledáte na internetu inspiraci mezi mnoha recepty na různé sladké i slané pokrmy? Vyzkoušejte moldavské karbanátky, budete se olizovat až za ušima.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Když se řekne moldavské karbanátky, říkáte si, proč byste měli zkoušet tento recept, když smažíte klasické karbanátky? Právě v tom je háček, moldavské karbanátky jsou úplně jiné než ty klasické. Vyzkoušejte je a uvidíte, jak vám zachutnají. Skládají se z odlišných surovin a mají i jiný postup přípravy. Tak se přestaňte vymlouvat a hurá do toho!

iZdroj fotografie: Pixabay
Základem na karbanátky je kvalitní mleté maso

Na moldavské karbanátky si nachystejte tyto suroviny

  • 500 g vepřové krkovice
  • 150 ml mléka
  • 350 g chleba bez kůrky
  • 2 velké cibule
  • 4 vejce
  • 300 g másla
  • 1 velká brambora
  • 200 g strouhanky
  • pepř, sůl a bylinky
iZdroj fotografie: Pixabay
Netradiční recept překvapí výslednou chutí

Postup přípravy moldavských karbanátků

Mlýnkem na maso nameleme vepřovou krkovici. Chleba bez kůrky natrhejte na kousky a namočte ho do celé dávky mléka, zmáčkněte ho, aby se opravdu dobře nasál. Než se chléb dostatečně vykoupe v mléce, nakrájejte najemno cibule a čerstvé bylinky. Pokud použijete bylinky sušené, jen si je připravte. Najemno nastrouhejte také jednu velkou bramboru, pokud ji nemáte, použijte dvě menší.

iZdroj fotografie: Pixabay
Přípravu karbanátku zvládne i začátečník v kuchyni

Ve větší míse mezitím rozbijte celá vejce. Pak k nim přidejte maso, chléb, brambory, cibule, bylinky, pepř i sůl a pomalu opatrně a důkladně promíchejte tak, abyste dostali jednotnou směs. Nyní si vezměte na pomoc naběračku, naberte směs a rukama z ní utvořte karbanátek, který obalíte ve strouhance. Takto postupujte, dokud nespotřebujete celou směs v míse.

Smažte na pánvi s máslem či olejem. Ideální je použít pánev s pokličkou, aby se maso uvnitř lépe usmažilo. Moldavské karbanátky smažte na mírném ohni z obou stran, měli by být na obou stranách usmažené dozlatova. 

iZdroj fotografie: Pixabay
Zkuste experimentovat a vyzkoušejte moldavský recept

Jak karbanátky podávat

Moldavské karbanátky je zvykem podávat se zelím a bramborovou kaší. Neodmyslitelně k nim patří také víno. Pokud k tomu síto kaše uvaříte jen brambory, také se nic nestane, jen narušíte typický způsob jejich servírování. Teď už nezbývá nic jiného než vám popřát dobrou chuť. 

Diskuze Vstoupit do diskuze
68 lidí právě čte
Zobrazit další články