Čokoládová poleva se hodí na mnoho dortů a také zákusků. Jak udělat tu nejlepší, která bude skvěle chutnat i dokonale vypadat? Inspirujte se receptem.
Domácí čokoláda
Pokud nemáte k dispozici čokoládu, můžete si připravit čokoládu domácí.
Potřebovat budete tyto ingredience:
- Cukr – 5 lžic
- Mléko – 4 lžíce
- Kakaový prášek – 3 lžíce
Jednotlivé ingredience lze přidávat v různém poměru – vzniknou tak různé typy čokolády o různé sladkosti. V případě potřeby lze k těmto přísadám přidat také máslo.
Postup je jednoduchý:
Na malé pánvi (či v hrnci) smícháme cukr s kakaem, poté přilijeme mléko. Vše důkladně mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Jakmile se tak stane, přidáme máslo. Mícháme tak dlouho, než směs pod vařečkou nabyde homogennosti. Hotovou polevu necháme vychladnout, hned poté ji můžeme použít k nazdobení zvoleného dezertu.