Tajemství dokonalé čokoládové polevy: Pomůže tento jednoduchý trik

Čokoládová poleva se hodí na mnoho dortů a také zákusků. Jak udělat tu nejlepší, která bude skvěle chutnat i dokonale vypadat? Inspirujte se receptem.

i Zdroj obrázku: Pixabay.com
                   

Domácí čokoláda

Pokud nemáte k dispozici čokoládu, můžete si připravit čokoládu domácí.

Potřebovat budete tyto ingredience:

  • Cukr – 5 lžic
  • Mléko – 4 lžíce
  • Kakaový prášek – 3 lžíce

Jednotlivé ingredience lze přidávat v různém poměru – vzniknou tak různé typy čokolády o různé sladkosti. V případě potřeby lze k těmto přísadám přidat také máslo.

Soutěž o pobyt v lázních s all-inclusive

Přihlaste se k našemu newsletteru a mimo jiné získáte možnost účastit se soutěže a mít přehled o dalších nabídkách našich partnerů. Soutěž je pouze pro aktivní odběratele novinek.


iZdroj fotografie: Pixabay.com
Bio mléko bude nejlepší volbou

Postup je jednoduchý:

Na malé pánvi (či v hrnci) smícháme cukr s kakaem, poté přilijeme mléko. Vše důkladně mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Jakmile se tak stane, přidáme máslo. Mícháme tak dlouho, než směs pod vařečkou nabyde homogennosti. Hotovou polevu necháme vychladnout, hned poté ji můžeme použít k nazdobení zvoleného dezertu. 

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
64 lidí právě čte
Zobrazit další články