Smažená kuřecí prsíčka v chutném medovém obalu. Zdravá alternativa ke klasickým řízkům

Namísto obalování masa v mouce, vajíčku a strouhance vyzkoušejte jinou směs. Může vám zachutnat podobně, ne-li dokonce více než běžný řízek.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Stejně tak jako předchozí generace jsou i lidé dnes zvyklí připravovat maso na plech obalováním v mouce, vejci a strouhance. Takto připravované řízky jsou naprosto běžné, zpravidla chutné a lidé jsou na ně již dávno zvyklí. Pokud byste však chtěli do své kuchyně přinést inovaci v pečení, zkuste maso obalit v níže popsané směsi, stačí jej v ní otočit pouze jednou.

Potřebné ingredience a postup

Na 4 průměrně velké kuřecí prsní řízky si připravíte 50 g majonézy, 40, medu, 30 g plnotučné hořčice, 30 ml slunečnicového oleje, 3 větší stroužky česneku, sůl, pepř, papriku či jiné koření na dochucení. Všechny výše uvedené ingredience společně pořádně promícháte, aby se spojily v jednu hmotu, s níž budete nadále pracovat.

iZdroj fotografie: Unsplash
Základem je majonéza s hořčicí a medem. Marináda tak bude sladká, slaná a kyselá zároveň.

Maso nestačí pouze v marinádě namočit, správně by se do ní mělo naložit. Vyberte si tedy dostatečně hlubokou mísu, do níž vložíte kuřecí řízky a shora zalijete připravenou směsí. Mísu překryjete hliníkovou fólií a necháte přibližně 2 hodiny odpočívat. Poté stačí maso vytáhnout z nádoby, vložit na plech podložený pečícím papírem a 30 minut péct při 180 stupních.

Tipy pro vylepšení receptu

Ingredience na marinádu promíchávejte a spojujte postupně, může vám to usnadnit celý postup. Maso by mělo být nakrájeno na tenké plátky, zakoupené kuřecí prsní řízky tak ještě rozkrojte jednou na půl. Nezapomeňte je umýt studenou vodou, při nakládání je však vhodné je mít suché, voda by mohla překážet marinádě, která by se pak do masa pořádně nedostala.

iZdroj fotografie: Depositphotos
Takovéto kousky bude potřeba ještě rozkrojit na tenčí plátky. Maso se pak mnohem lépe a rychleji propeče.

Před vložením do mísy můžete řízky jednou v marinádě otočit, aby se k nim nemusela zdlouhavě dostávat přes ostatní kusy. Zároveň by však maso nemělo ve směsi plavat a topit se v ní. Navíc by vám měla nějaká marináda zbýt, abyste jí mohli na závěr zakápnout řízky na plechu, jelikož je nepodlíváte olejem ani nepřidáváte tuk.

Diskuze Vstoupit do diskuze
125 lidí právě čte
Zobrazit další články