Řecká Musaka podle poctivého originálního receptu

Musaka je typickým pokrmem pro kuchyni řeckých, tureckých a balkánských národů. Jedná se o zapékaný pokrm, který se skládá z několika vrstev. Úspěch s ním sklidíte i při nedělním obědě.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Tajemství tkví v dochucení

Nejprve si uvaříme brambory, které pro zachování lahodné chuti, vaříme ve slupce. Jakmile brambory vychladnou, oloupeme je a nakrájíme na tenké plátky. Cuketu a lilek si nakrájíme na kostičky, cibuli a rajčata na malé kousky. Pokud máme tuto základní přípravu hotovou, dáme na sporák pánev a kápneme do něj pár kapek olivového oleje. Jakmile je pánev připravena, přidáme nakrájenou cibuli, rajčata, cuketu, lilek a rajčatovou šťávu. Restujeme zhruba 3 minuty, nesmíme zapomínat na pravidelné míchání surovin. 

iZdroj fotografie: Unsplash

Jakmile se nám z pánve odpaří voda, která se uvolnila ze zeleniny, vrhneme se na dochucení. Na musaku se hodí kombinace soli, pepře, oregana, tymiánu a papriky. Pánev následně sundáme z plotny a počkáme, až nám připravená směs vychladne. Mezitím si připravíme keramickou mísu, kterou vymažeme tukem a ve vrstvách přidáváme brambory a poté zeleninovou směs. Ideálně by nám mělo množství vystačit na 3 vrstvy, spodní i vrchní vrstva jsou brambory. Pekáč zalijeme 300 ml vody a vložíme do trouby na 25 minut. 

Zdroj: My Greek Dish

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
84 lidí právě čte
Zobrazit další články