Milujete zákusky a hledáte inspiraci? Pokud ano, zkuste populární dezerty, u kterých není nutné zapínat troubu. Populární a osvědčené nepečené řezy musí zaujmout každého, kdo je ochutná.
Rozmačkané sušenky následně vložte do misky a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Zpočátku ho dejte méně a pomalu za stálého míchání přilévejte, dokud hmota nebude hezky držet pohromadě. Následně tuto hmotu umačkejte do formy tak, aby rovnoměrně pokrývala celé dno.
Výborný vanilkový krém
Do hrnce rozklepněte vejce, přidejte cukr a vanilkový cukr. Vše důkladně promíchejte metlou a dejte ohřát. Dále přidejte zahušťovadlo a nakonec za stálého míchání přilévejte mléko. V krému se nesmí vytvořit hrudky. Vařte na mírném až středním ohni a neustále míchejte, dokud nezhoustne. Až se tak stane, nechte ho vychladnout za občasného zamíchání.
Vychladlý krém rozetřete na základ ze sušenek, který by měl být rovněž studený. Nakonec navrch krému ještě přidejte ušlehanou šlehačku. Celý dezert i s formou vložte do lednice a nechte pár hodin odpočinout. Když je vrstva krému i šlehačky dostatečně tuhá, vyjměte dezert z ledničky i z formy a nakrájejte na kousky. Tyto řezy jsou výborné ke kávě nebo jako sladká snídaně.