Recept na výtečné nepečené řezy se šlehačkou

Milujete zákusky a hledáte inspiraci? Pokud ano, zkuste populární dezerty, u kterých není nutné zapínat troubu. Populární a osvědčené nepečené řezy musí zaujmout každého, kdo je ochutná.

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

Rozmačkané sušenky následně vložte do misky a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Zpočátku ho dejte méně a pomalu za stálého míchání přilévejte, dokud hmota nebude hezky držet pohromadě. Následně tuto hmotu umačkejte do formy tak, aby rovnoměrně pokrývala celé dno.

Výborný vanilkový krém

iZdroj obrázku: Pixabay.com
Krém je nejdůležitější

Do hrnce rozklepněte vejce, přidejte cukr a vanilkový cukr. Vše důkladně promíchejte metlou a dejte ohřát. Dále přidejte zahušťovadlo a nakonec za stálého míchání přilévejte mléko. V krému se nesmí vytvořit hrudky. Vařte na mírném až středním ohni a neustále míchejte, dokud nezhoustne. Až se tak stane, nechte ho vychladnout za občasného zamíchání.

iZdroj fotografie: Pixabay
Nepečené zákusky jsou hitem

Vychladlý krém rozetřete na základ ze sušenek, který by měl být rovněž studený. Nakonec navrch krému ještě přidejte ušlehanou šlehačku. Celý dezert i s formou vložte do lednice a nechte pár hodin odpočinout. Když je vrstva krému i šlehačky dostatečně tuhá, vyjměte dezert z ledničky i z formy a nakrájejte na kousky. Tyto řezy jsou výborné ke kávě nebo jako sladká snídaně.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
95 lidí právě čte
Zobrazit další články