Tvaroh je skvělou surovinou na pečení. A není nutné hledat žádné moderní recepty. Stačí se ohlédnout do minulosti a najít postup našich babiček, na velmi lahodné tvarohové koláčky, které si zamiluje každý.
Všechny ingredience důkladně promíchejte. Měli byste získat vláčné, nepříliš lepivé těsto, které nebude zůstávat na stěnách mísy. Podle potřeby můžete přimíchat ještě trochu mouky nebo mléka. Když je těsto hotové, přikryjte mísu čistou utěrkou a nechte na teplém místě zhruba hodinu kynout. Za tu dobu by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem.
Jak udělat náplň?
V jiné míse zatím namačkejte tvaroh, přidejte smetanu, oba cukry, rozinky i vejce. Vše dobře promíchejte. Vykynuté těsto si rozválejte na vál tak, aby bylo necelý centimetr vysoké, a vykrajujte z něj malé čtverce.
Každý čtverec naplňte tvarohovým krémem a spojujte k sobě protilehlé konce, aby vznikly malé šátečky. Vyložte je na plech, potřete směsí žloutku a mléka a pečte na 180 stupňů cca 20 minut.