Jakýkoliv dort nebo sušenka by měla vypadat vždy dokonale. Jak na to? Základem je nejenom kvalitní poleva, ale také mnoho píle která je spojena s následným zdobením.
Do polevy můžete použít i potravinářské barvivo
Moučkový cukr prosejte, aby v něm nezůstaly hrudky. Přidejte vodu a důkladně promíchejte, pokud se vám zdá poleva hodně hustá, můžete přidat více vody.
Jestli se vám hmota zdá hezká, okamžitě ji naneste na dort a rovnoměrně uhlaďte, protože jinak rychle zamrzne. Jestli chcete mít dort nebo sušenky barevnější, můžete glazuru nabarvit potravinářským barvivem.
Polevu můžete udělat také z čokolády, hodí se na buchty z piškotového těsta, ozdobit ale můžete také linecké cukroví. Je ale důležité vybrat kvalitní čokoládu, která bude skvěle chutnat a při rozpouštění nevytvoří hrudky. Hořká čokoláda by měla obsahovat alespoň 35 % kakaa, mléčná 25 %. Čím vyšší procento kakaového másla, tím se bude lépe rozpouštět.