Rada profesionálního cukráře, aby byla poleva vždy dokonalá

Jakýkoliv dort nebo sušenka by měla vypadat vždy dokonale. Jak na to? Základem je nejenom kvalitní poleva, ale také mnoho píle která je spojena s následným zdobením.

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

Do polevy můžete použít i potravinářské barvivo

Moučkový cukr prosejte, aby v něm nezůstaly hrudky. Přidejte vodu a důkladně promíchejte, pokud se vám zdá poleva hodně hustá, můžete přidat více vody.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Tradiční české perníčky

Jestli se vám hmota zdá hezká, okamžitě ji naneste na dort a rovnoměrně uhlaďte, protože jinak rychle zamrzne. Jestli chcete mít dort nebo sušenky barevnější, můžete glazuru nabarvit potravinářským barvivem. 

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Kvalitní poleva je základ

Polevu můžete udělat také z čokolády, hodí se na buchty z piškotového těsta, ozdobit ale můžete také linecké cukroví. Je ale důležité vybrat kvalitní čokoládu, která bude skvěle chutnat a při rozpouštění nevytvoří hrudky. Hořká čokoláda by měla obsahovat alespoň 35 % kakaa, mléčná 25 %. Čím vyšší procento kakaového másla, tím se bude lépe rozpouštět. 

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
112 lidí právě čte
Zobrazit další články