Tradiční plněné papriky se těší velké oblibě. Náplň se dá různě obměňovat, stejně jako přílohy a způsob přípravy. Vyzkoušejte recept na výtečné plněné papriky pečené v troubě.
Pečte na směsi zeleniny
Připravte si dostatečně velký pekáč, nakrájejte do něj 2 cibule, 4 rajčata, půlku celeru a mírně posolte. Pak na směs položte naplněné papriky. Horní část zakryjte hliníkovou folií. Pečte zhruba hodinu a půl při 200–250 °C, doba závisí na druhu trouby. Není třeba směs tolik podlévat vodou, protože zelenina uvolňuje dostatek šťávy.
Po upečení podávejte papriky se směsí a s bramborovou kaší, rýží nebo těstovinami. Pokud se rozhodnete vařit ještě omáčku, určitě můžete zvolit i knedlíky. Obecně platí, že brambory potřebují omáčky nejméně a knedlíky nejvíce. Kromě toho, že je tento recept jednoduchý a velmi chutný, je také zdravý.
Papriky obecně mají příznivý vliv na lidský organismus, jsou zdrojem mnoha vitamínů a minerálů, přičemž nejbohatší je na ně paprika červená. Navíc jsou nízkokalorické a hodí se tedy i do diety.