Plněné papriky pečené v troubě. Jednoduchý a skvělý recept

Tradiční plněné papriky se těší velké oblibě. Náplň se dá různě obměňovat, stejně jako přílohy a způsob přípravy. Vyzkoušejte recept na výtečné plněné papriky pečené v troubě.

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

Příprava plněných paprik je velmi jednoduchá a zvládne ji téměř každý. Nejprve si nachystejte směs mletého masa, vajíčka a předem uvařené, vychladlé rýže. Maso se obvykle používá vepřové a hovězí v poměru 1:1, můžete ale experimentovat i s dalšími druhy. Rýže by měla být uvařená s dostatečným předstihem, aby stihla vychladnout a nezapařila studené maso.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Rýže by měla být uvařená s dostatečným předstihem

Nejdříve naplňte papriky

Vajíčko všechny suroviny hezky spojí. Nejprve důkladně smíchejte maso s trochou soli a vajíčkem a až poté přidávejte rýži, aby náplň hezky držela pohromadě a po rozkrojení paprik se nevysypala ven. Směs můžete podle chuti okořenit. Pak už si připravte papriky, abyste je mohli naplnit.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Naplnit papriku znamená, že si pochutnáte

Nejprve odřízněte stopku tak, abyste kolem ní vytvořili kružnici a mohli ji pak vytrhnout i s vnitřkem. Papriky omyjte a vyklepejte z nich semínka. Pak už můžete plnit lžící nebo lžičkou, záleží, jak jsou papriky velké. Po stranách do nich můžete udělat menší otvory, aby z nich unikal vzduch při pečení. Co se týče směsi, i na tu existuje poměrně jednoduchý recept.

Pečte na směsi zeleniny

Připravte si dostatečně velký pekáč, nakrájejte do něj 2 cibule, 4 rajčata, půlku celeru a mírně posolte. Pak na směs položte naplněné papriky. Horní část zakryjte hliníkovou folií. Pečte zhruba hodinu a půl při 200–250 °C, doba závisí na druhu trouby. Není třeba směs tolik podlévat vodou, protože zelenina uvolňuje dostatek šťávy.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Vyzkoušejte novou úpravu známé zeleniny

Po upečení podávejte papriky se směsí a s bramborovou kaší, rýží nebo těstovinami. Pokud se rozhodnete vařit ještě omáčku, určitě můžete zvolit i knedlíky. Obecně platí, že brambory potřebují omáčky nejméně a knedlíky nejvíce. Kromě toho, že je tento recept jednoduchý a velmi chutný, je také zdravý.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Lze podávat i s těstovinami

Papriky obecně mají příznivý vliv na lidský organismus, jsou zdrojem mnoha vitamínů a minerálů, přičemž nejbohatší je na ně paprika červená. Navíc jsou nízkokalorické a hodí se tedy i do diety.

Diskuze Vstoupit do diskuze
125 lidí právě čte
Zobrazit další články