Brambory jsou úžasné jídlo. Dá se z nich vykouzlit několik různých příloh – pečené, vařené, smažené, šťouchané nebo kaše. Avšak můžete z nich vytvořit i hlavní jídlo.
Recept se dá vylepšit či obměnit
Sýrové brambory jsou velmi chutné, ale možná se mezi vámi najdou i tací, kteří by raději pokrm ještě vylepšili nějakou masitou složkou. To je výborný nápad. Brambory budou skvěle chutnat například s kuřecím masem, přidat však můžete také kousky vepřového masa, případně se hodí i uzené. Pokud máte raději jen sýry, můžete přidat ještě jeden či dva druhy. Skvěle chutnají brambory s nivou, avšak u tohoto pokrmu si musíte dát pozor na dosolování.
Zapečené brambory můžete udělat také s klasickou smetanou a vejci. Pak stačí smíchat vejce, sůl, pepř a smetanu se sýrem, ideálně eidamem, a takto připravenou směs nalít na brambory. Skvělou chuť tomuto jídlu dají bylinky. Zkuste například provensálské koření, které pokrmu dodá ten správný šmrnc. Pokud ho doma nemáte, vyzkoušejte jiné oblíbené bylinky, třeba tymián chutná s bramborami a smetanou opravdu skvěle.