Originální čokoládová buchta, jak se patří. Rychle a jednoduše

V tomto receptu najdete rychlý a jednoduchý postup k vytvoření jemné a měkké čokoládové buchty. Budete k tomu potřebovat pouze snadno dostupné ingredience.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Buchtu bude mít připravenou rychle a jednoduše. Můžete i vyzkoušet si do ní přidat své oblíbené přísady, jako třeba nějaké oříšky, datle, nebo klidně kousky čokolády, protože té není nikdy dost. A za pár minut si uděláte jednoduchý a vynikající čokoládový dezert.

Ingredience k přípravě čokoládové buchty:

  • 300 g mouky (pšeničné či dle vašeho výběru)
  • 300 ml vody (nebo mléka)
  • 150 g cukru
  • 150 ml rostlinného oleje
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 6 lžící švestkového džemu
  • 5 lžící třešňové džemu
  • 4 lžíce kakaového prášku
  • 50 g rozinek
  • 50 g nastrouhaného kokosu
  • 5 ml vanilkové extraktu nebo esence
  • kůra z jednoho citronu nebo půl sáčku
iZdroj fotografie: Depositphotos

Příprava čokoládového dezertu:

Začnete tím, že si předehřejete troubu na 175°C. Dále v misce smíchejte vodu, cukr a rostlinný olej. Pak v jiné misce smíchejte mouku s kakaem a práškem do pečiva a za stálého míchání, aby v ní nebyly hrudky, přisypávejte do první směsi. Míchejte, dokud se všechny ingredience nesmísí a nerozpustí. Dále přidejte oba džemy, rozinky a promíchávejte další 2-3 minuty. Nakonec přidáte kokos, vanilkovou esenci a citronovou kůru.

Teď těsto se všemi přísady dobře promíchejte. Do nádoby, vymaštěné nebo pokryté pečicím papírem, nalijte těsto a dejte do rozehřáté trouby na zhruba 35 až 40 minut. Jestli je už buchta dodělaná, zjistíte pomocí párátka či špejle. A to tak, že do buchty píchnete a pokud po vytažení bude párátko obaleno těstem, není hotové, ale pokud ho vytáhnete čisté, tak už můžete buchtu vytáhnout z trouby.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Poté už jen stačí dezert nechat vychladnout. Můžete ho ještě něčím dozdobit, např. kokosem nebo hořkou čokoládou rozpuštěné ve vodní lázní. A pak už můžete podávat. Dobrou chuť!

Diskuze Vstoupit do diskuze
93 lidí právě čte
Zobrazit další články