Nejlepší palačinkové těsto pro vždy dokonalý výsledek

i Zdroj obrázku: Pixabay
                   
  • mléko
  • vejce
  • mouka
  • špetka soli a cukru

Nejprve rozšlehejte vidličkou vejce a přidejte špetku soli a cukru pro ochucení. Do vejce přisypejte pomalu mouku a nezapomeňte hned spojit s vejcem, aby se vám nevytvořily hrudky. Pokud máte přidanou mouku a vznikla vám hustá směs, můžete přilévat mléko a rozmíchávat se směsí, dokud vám nevznikne dokonale středně řídké těsto.

iZdroj fotografie: Pixabay
Co by mělo do těsta patřit?

Co potřebujete znát pro dokonalou palačinku?

Jeden z nejdůležitějších tipů, který do svého postupu málokdo zařadí, je nechat těsto odpočinout před smažením palačinek. Pokud necháte těsto v lednici přes noc a připravíte palačinky z odpočinutého těsta až ráno, výsledná palačinka bude mnohem vláčnější a jemnější.

Tou druhou zásadní informací je styl smažení. Často si lidé myslí, že pro křehkou palačinku je nutné použít více másla nebo oleje na pánev při smažení. To však není pravda, naopak. Čím méně tuku pod palačinku použijete, tím lepší výsledná palačinka bude. Stačí použít jen skutečně kvalitní pánev, s tou se vám totiž palačinka nepřipeče.

iZdroj fotografie: Pixabay
Říká se, že v jednoduchosti je síla. U tohoto těsta to platí

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
131 lidí právě čte
Zobrazit další články