Nejlepší palačinkové těsto pro vždy dokonalý výsledek

i Zdroj obrázku: Pixabay
                   

Je palačinka ve vaší domácnosti jeden z nejoblíbenějších sladkých pokrmů? Naučte se to nejlepší palačinkové těsto na světě. Vaše rodina se bude olizovat až za ušima.

Kdo by nemiloval sladké a jemné palačinky? Můžete je připravit pro perfektní snídani a vychutnat si tak pohodové ráno spolu se sladkým pokrmem. Pokud je ve vaší domácnosti palačinka tolik oblíbená, pak můžete vyzkoušet i slanou formu palačinky. Tu milují především muži, protože ji můžete naplnit sýrem, masovou směsí i zeleninou, zkrátka vším, co váš manžel miluje.

iZdroj fotografie: Pixabay
Základem kvalitních palačinek je jejich těsto

Základy dobré palačinky hledejte v těstě

Aby byla vaše palačinka fantasticky tenká, přitom jemná a křehká, je nutné zpozornět především ve chvíli, kdy připravujete těsto. V té době se totiž chybuje ze všeho nejvíce při spojování jednotlivých ingrediencí. Dávejte pozor také na poměr ingrediencí, nejen na samotnou formu smíchávání.

iZdroj fotografie: Pixabay
Těsto může výsledek pokazit, ale i vylepšit

Úplný základ receptu na palačinky je přitom velmi jednoduchý. Používejte pro těsto výhradně čerstvé a co nejlepší ingredience, mléko by nemělo být mastné a vejde jistě z domácího chovu. Pro přípravu palačinky vám bude stačit:

  • mléko
  • vejce
  • mouka
  • špetka soli a cukru

Nejprve rozšlehejte vidličkou vejce a přidejte špetku soli a cukru pro ochucení. Do vejce přisypejte pomalu mouku a nezapomeňte hned spojit s vejcem, aby se vám nevytvořily hrudky. Pokud máte přidanou mouku a vznikla vám hustá směs, můžete přilévat mléko a rozmíchávat se směsí, dokud vám nevznikne dokonale středně řídké těsto.

iZdroj fotografie: Pixabay
Co by mělo do těsta patřit?

Co potřebujete znát pro dokonalou palačinku?

Jeden z nejdůležitějších tipů, který do svého postupu málokdo zařadí, je nechat těsto odpočinout před smažením palačinek. Pokud necháte těsto v lednici přes noc a připravíte palačinky z odpočinutého těsta až ráno, výsledná palačinka bude mnohem vláčnější a jemnější.

Tou druhou zásadní informací je styl smažení. Často si lidé myslí, že pro křehkou palačinku je nutné použít více másla nebo oleje na pánev při smažení. To však není pravda, naopak. Čím méně tuku pod palačinku použijete, tím lepší výsledná palačinka bude. Stačí použít jen skutečně kvalitní pánev, s tou se vám totiž palačinka nepřipeče.

iZdroj fotografie: Pixabay
Říká se, že v jednoduchosti je síla. U tohoto těsta to platí
Diskuze Vstoupit do diskuze
115 lidí právě čte
Zobrazit další články