Rýže patří mezi populární přílohy, ale ne každý ji umí správně uvařit. Chyb, které lze při vaření rýže udělat, existuje celá řada. Vyvarujte se těch, které ovlivní výsledek.
Utěrka nasaje přebytečnou páru, která by v této fázi mohla rýži naopak uškodit. V momentě, kdy je rýže uvařená, na vařečku zapomeňte. Nejvhodnějším nástrojem na následné promíchání je vidlička.
Není rýže jako rýže
V regálech svého oblíbeného supermarketu naleznete obrovské množství různých typů rýží. Existuje jich tolik, že se v rámci větších řetězců můžete ocitnout v samostatném oddělení specializovaném pouze na tuto specialitu pocházející z Asie.
Vězte, že ač se to na první pohled nezdá, každý druh specifický. Liší se především tvarem a velikostí zrn. Tento aspekt má přímý vliv na nasávání vody i průnik páry. Od struktury rýže se odvíjí i vhodný postup při vaření, které je třeba dodržovat.