Nejčastější chyba při vaření rýže podle slov šéfkuchaře

Rýže patří mezi populární přílohy, ale ne každý ji umí správně uvařit. Chyb, které lze při vaření rýže udělat, existuje celá řada. Vyvarujte se těch, které ovlivní výsledek.

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

Utěrka nasaje přebytečnou páru, která by v této fázi mohla rýži naopak uškodit. V momentě, kdy je rýže uvařená, na vařečku zapomeňte. Nejvhodnějším nástrojem na následné promíchání je vidlička. 

iZdroj fotografie: PxHere.com
Tajemství úspěšné přípravy rýže

Není rýže jako rýže

V regálech svého oblíbeného supermarketu naleznete obrovské množství různých typů rýží. Existuje jich tolik, že se v rámci větších řetězců můžete ocitnout v samostatném oddělení specializovaném pouze na tuto specialitu pocházející z Asie.

iZdroj fotografie: PxHere.com
Není rýže jako rýže

Vězte, že ač se to na první pohled nezdá, každý druh specifický. Liší se především tvarem a velikostí zrn. Tento aspekt má přímý vliv na nasávání vody i průnik páry. Od struktury rýže se odvíjí i vhodný postup při vaření, které je třeba dodržovat.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
95 lidí právě čte
Zobrazit další články