Připravte si fantastický šlehačkový dort z nadýchaného těsta. Dominantní přísadou tohoto dortu jsou jablka spolu s vanilkou. Vám i celé vaší rodině určitě zachutná.
Pro přípravu krému vám bude stačit jeden rendlík, ve kterém rozšleháte vejce spolu s cukrem a škrobem. Do rozšlehané směsi přilijte mléko a míchejte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Poté sundejte z plotny a nechte vychladnout. V mírně vychlazené, pudinkové směsi nechte rozpustit máslo a nechte úplně vychladnout.
Příprava těsta je velmi jednoduchá
V míse smíchejte vejce, moučkový cukr, vanilkovou esenci, olej a mléko. Vše důkladně promíchejte a přidejte také celý prášek do pečiva. Opět pečlivě zamíchejte, aby se všechny ingredience dobře spojily. Tím získáte středně tuhou směs, která vám poslouží jako pevný základ celého dortu.
Teď už stačí jen všechny tři směsi spojit
Do pečící nádoby dejte nejdříve směs z nastrouhaných jablek, která vytvoří asi 20 centimetrů vysokou vrstvu. Tato směs by měla být po celé ploše stejnoměrně rozprostřena. Na tuto vrstvu nalijte připravené těsto. Vložte takto do vyhřáté trouby a pečte asi 15 minut při teplotě 150 °C, dokud povrch nezezlátne.
Po upečení nechte základ dortu chvíli zchladnout, poté formu otočte a dort vyklopte. Tím dostanete těsto do spodní části a jablečnou část navrch. Nechte úplně vychladnout, případně ještě posypte vanilkovým cukrem. Po úplném vychladnutí na vrchní část naneste připravenou krémovou směs, která dodá celému dortu na lehkosti.